Серина Уилямс се сбогува с професионалния тенис. Носителката на 23

...
Серина Уилямс се сбогува с професионалния тенис. Носителката на 23
Коментари Харесай

Серина Уилямс: Кариерата ми беше невероятно пътешествие

Серина Уилямс се сбогува с професионалния тенис. Носителката на 23 трофеи в шампионатите от Големия шлем загуби с 5:7, 7:6 (4), 1:6 против Айла Томлянович в третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати. 

40-годишната американка направи послание към публиката след края на дуела на " Артър Аш Стейдиъм ".
" Благодаря на всички, които сте тук и постоянно сте били на моя страна от самото начало. Това са сълзи от благополучие. Нямаше да бъда Серина, в случай че я нямаше Винъс. Благодаря ти, Винъс. Тя е единствената причина Серина Уилямс да съществува. Беше извънредно занимателно странствуване. Беше най-невероятното премеждие, в което съм се впускала ", сподели прочувствено Уилямс.

Тя има 73 трофеи на равнище УТА и е спечелила повече от 94 милиона $ от наградни фондове. Американската тенисистка се задържа преди всичко в международната класация в 319 седмици в осем разнообразни интервала сред 2002 и 2017 година. 

" Никога не съм си мислела, че мога да реализира всичко това. Опитвах се да играя тенис. За момент не съм считала, че ще имам такова въздействие върху играта. Не съм го мислила съществено в нито един миг. Сега ще имам много повече време, с цел да го направя. Всичко беше извънредно достоверно ", сподели още Серина Уилямс, която е четирикратна олимпийска шампионка. 

Тя има 858 победи и 156 загуби в кариерата си, като върхът й в шампионатите от Големия шлем е 367-56.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР