Серина Уилямс намекна, че е готова да се оттегли от

...
Серина Уилямс намекна, че е готова да се оттегли от
Коментари Харесай

Серина Уилямс обяви, че може да се оттегли от тениса след US Open

Серина Уилямс загатна, че е подготвена да се отдръпна от тениса, като сподели, че ще се дистанцира от спорта след US Open. Американската 23-кратна шампионка от Големия шлем на сингъл призна, че се насочва към други неща, които са значими за нея, добавяйки, че не утвърждава думата "отказване ".

В съпътстваща обява в Инстаграм тя написа, че "обратното преброяване стартира ".

„ Ще се насладя на идващите няколко седмици “, сподели 40-годишният тенис гений.

Уилямс се завърна на сингъл на Уимбълдън през юни след дълготрайно спиране заради травма, което докара до спекулации по отношение на нейно отдръпване от спорта.

Тя удостовери, че ще взе участие на US Open, където завоюва шест от най-големите си трофеи на сингъл.

Уилямс е завоювала повече огромни трофеи на единично от която и да е състезателка в Оупън ерата и е втората за всички времена след 24-те на Маргарет Корт.

"За страдание не бях готова добре, с цел да печеля Уимбълдън тази година. И не знам дали ще бъда подготвена да печеля в Ню Йорк. Но ще опитам ", написа тя.

"Аз не диря някакъв параден, финален миг на корта " - показа Уилямс

"Да кажеш довиждане на нещо, което обичаш е най-ужасното нещо в света! Знайте, че съм ужасно признателна на всички за поддръжката и тази признателност мъчно мога да я изразя с думи "

В понеделник тенисистката реализира първата си победа на сингъл от 14 месеца, побеждавайки испанката Нурия Парисас Диас, с цел да стигне до втория кръг на National Bank Open в Торонто.

Уилямс показа, че не е желала да признае на себе си или на някой различен, че би трябвало да престане да играе тенис.

"Алексис, брачният партньор ми, и аз съвсем не сме говорили за това; това е като тематика табу ", написа тя.

„ Дори не мога да повеждам този диалог с майка ми и татко ми. Сякаш не е същинско, до момента в който не го кажеш на глас. Появява се, получавам неуместна буца в гърлото си и стартирам да рева. “

На сингъл Уилямс завоюва Уимбълдън и Откритото състезание на Австралия седем пъти, дружно с шест трофея от US Open и три трофеи от French Open.

Първата ѝ огромна купа е от US Open през 1999 година, когато е на 17 години.

Тя завоюва последната си купа от Шлема на Australian Open през 2017 година, когато беше бременна в осмата седмица с щерка си Олимпия.

"Знам, че не е всекидневно да се споделя, само че изпитвам огромна болежка. Това е най-трудното решение, което мога да си показва ", написа тя.

"Мразя, че заставам на този кръстопът. Постоянно си споделям, че ми се желае да ми е елементарно, само че не е. "

"Разкъсана съм: не желая всичко да свърши, само че в това време съм подготвена за идващото предизвикателство. "

Уилямс едвам не умря след тежкото раждане на щерка ѝ Олимпия, само че се възвърне и върна в спорта, достигайки четири огромни финала след майчинството.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР