Сергиите за риба на пазара в Бургас преди Никулден са

...
Сергиите за риба на пазара в Бургас преди Никулден са
Коментари Харесай

Вижте на колко лева кълве рибата дни преди Никулден

Сергиите за риба на пазара в Бургас преди Никулден са цялостни, само че тълпа от клиенти към момента няма, сподели инспекция на " Фокус ". Една от евентуалните аргументи съгласно търговците е, че огромна част от хората към този момент са се запасили с паламуд и чернокоп, които се предлагаха в обилие преди известно време. 

Шаранът на пазара в Бургас сега върви по 8 лева./кг, на шайби доближи 13 лева./кг, а другите възможности за никулденската софра – чернокоп и паламуд, надлежно се продават на 6 и 10 лева./кг. 

" Тази година имаше доста чернокоп и паламуд, по тази причина в този момент хората към момента се въздържат да купуват. Чакат последния миг " ; " Кризата ги кара да пазарят по-малко " ; " Ще дойдат клиенти, само че още е рано. Българинът е традиционалист и ще си купи шаран, може да е малко, само че ще съблюдава обичая за Никулден ", разясниха търговци.

Думите им се потвърдиха и от клиентите на място. " Всяка година си купуваме шаран, само че към момента сме заредени с чернокоп, паламуд и барбун. Ще купим и шаран. Обичаме да го подготвяме в два разновидността – пържен или плакия. С доста орехи, лимонче, както си му е редът. И с винце " ; " Купуваме риба, само че не наложително шаран. Обикновено взимаме чернокоп и го пържим " ; " Шаранът става най-хубав цялостен с ориз, орехи и доста лук " ; " Плакия – лук, домати, орехи. Друг път да го сготвиш, няма да е толкоз апетитен, колкото на самия Ниулден ", показаха мнение бургазлии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР