Сергиите от пазара на ул. Граф Игнатиев в София ще

...
Сергиите от пазара на ул. Граф Игнатиев в София ще
Коментари Харесай

София продава сергиите от пазара на ул. Граф Игнатиев

Сергиите от пазара на ул. " Граф Игнатиев " в София ще бъдат продадени на търг. Общинското сдружение " Пазари Запад ", което е техен притежател, желае от общинския съвет да утвърди разпродажбата на масите и навесите. Причината е, че следва ремонт на улицата, а след него непрекъснат пазар до градината на църквата " Св. Седмочисленици " няма да има.

В момента на това място в центъра на София се продават както плодове и зеленчуци, по този начин и долни дрехи, облекла, чорапи. От години част от сергиите стоят празни.

След ремонта на ул. " Граф Игнатиев ", който ще обхване и градината на църквата, пазарът ще е единствено в избран ден. Сергиите ще са по-малко и ще са от страната на постройките. Идеята е там да се продават артикули от дребни ферми.

От общинското сдружение " Пазари Запад " желаят да продадат сергиите, защото няма къде да ги складират. За да ги запазят, би трябвало да наемат терен и защита, което е нерентабилно. Сергиите и навесите ще се продават с начални цени сред 177 и 740 лв..

Ремонтът на " Граф Игнатиев " би трябвало да стартира скоро. Общината към този момент избра за реализатор компанията " Джи Пи Груп ". Тя предложи цена от 24.14 млн. лв.. Договорът към момента не е подписан, защото тече срокът за обжалване на решението за спечелилия. Парите за ремонта са главно от еврофондовете.

Изпълнителят ще би трябвало да подмени и трамвайните релси, подземната инфраструктура, както и да ремонтира прилежащите улици - " Шишман ", " Солунска " и " Шести септември ". Ще се промени и образът на площадите " Славейков " и " Гарибалди ".

Продавачите на книги на " Славейков " ще останат. Ще се промени единствено външният тип на сергиите, които би трябвало да станат по-модерни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР