Сергей Пантелеев е управител на българския клон на Varengold Bank

...
Сергей Пантелеев е управител на българския клон на Varengold Bank
Коментари Харесай

Varengold Bank ще финансира финтех компании в България

Сергей Пантелеев е шеф на българския клон на Varengold Bank

Още по тематиката
Peer-to-peer финансирането с iuvo и по какъв начин да печелим от него

Технологичната платформа е различен способ за вложения с висока рентабилност
26 яну 2018
" БНП Париба персонални финанси " в България ще работи като банка

Дружеството за потребителско кредитиране на френската банка е на пазара от 2007 година
5 яну 2018
Шах с банката

Бутиковата немска Varengold Bank ще отваря клон в София, откакто " Еврофинанс " закупи дял в нея
10 ное 2017
Деклариране на приходите от peer-to-peer платформите за финансиране

Как визира то локалните и задграничните юридически лица
18 окт 2017 Германската Varengold Bank откри офис в София, който ще предлага заеми на финтех компании. Той се обитава в централата на " Еврохолд България ", която е миноритарен акционер в сдружението. С това банковите клонове на непознати институции, които оперират на локалния пазар, стават пет.

Какво ще прави банката у нас

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Стъпването в България има за цел да разшири активността на Varengold във финансирането на компании, предлагащи платформи за споделено кредитиране (peer-2-peer). Така нареченото marketplace banking е услуга, ориентирана към клиенти, за които достъпът до обичайното банково финансиране е усложнен, а повода да се концентрират върху него, е прогнозата, че този тип платформи ще заменят сегашните модели за финансиране на потребителите и бизнеса. Очакванията са, че размерът на този пазар в Европа ще се утрои до 2022 година от сегашните 3.8 милиарда евро, показват от Varengold.

Дружеството е учредено през 1995 година като компания за ръководство на активи, а през 2013 година кандидатства за банкова лицензия. От 2007 година акциите му се търгуват на фондовата борса във Франкфурт. Централата му е в немския град Хамбург, а преди офиса в София, Varengold има открит клон в Лондон. Екипът на банката се състои от 70 души, а към месец юни активите й са 665 млн. евро. Тя оперира със личен капитал от 28 млн. евро, показват от институцията.

Българската връзка

Управител на българския клон на Varengold е Сергей Пантелеев, който има 12-годишен опит в Уникредит Булбанк с фокус върху корпоративното и инвестиционо финансиране. " Клонът ще предлага атрактивни финансови артикули на интернационалните външнотърговски компании. Готови сме да подкрепим възходящия размер търговия сред България и югоизточна Европа от една страна и западноевропейските страни от друга ", разяснява Пантелеев при откриването на офиса.

Той се обитава в централата на " Еврохолд България ", която посредством капиталовия си медиатор " Еврофинанс " с нарастване на капитала закупи дял от малко под 10% против 1.65 млн. евро в края на 2017 година В надзорния съвет на банката през тази година влезе Васил Стефанов, който е в борда на българския й акционер.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР