Сергей Мардан: В ефира на радио Комсомолская правда Сергей Мардан.

...
Сергей Мардан: В ефира на радио Комсомолская правда Сергей Мардан.
Коментари Харесай

Александър Дугин: Философия на военното време. Конфликтът със Запада не е миг, а е завинаги!

Сергей Мардан: В ефира на радио " Комсомолская истина " Сергей Мардан. Ще беседваме с Александър Дугин, съветски мъдрец. Александър Гелевич, здравейте.

Александър Дугин: Здравейте.

Сергей Мардан: Преди предаването един другар ме попита, когато разбра, че ще приказвам с Дугин: защо ще говорите? Какъв е дневният ред? Ще приказвам с един съветски мъдрец за вечността. Тогава някак си се изсмях и си помислих: само че в действителност философията е диалог за вечността. Или за безконечното. Може би имате концепция, която бихте желали да изразите?

Александър Дугин: Мисля, че постоянно не разбираме какво е философия. Смятаме, че това е нещо особено, просвета измежду науките, освен това най-абстрактната, нямаща нищо общо с действителността.

А когато приказваме за безкрайност, въобще звучи иронично. Като че ли приказваме за нещо маловажно, неосновно, за нещо, което не съществува. С това могат да се забавляват единствено с възрастни учени, които се опитат да разтоварят живота си от всевъзможни действителни, съществени проблеми, отговорности и така нататък Всъщност не е изобщо по този начин.

Степента " претендент на науките " на британски звучи като Philosophy Doctor, кратко PhD. Не физик, не химик, не икономист, не математик, не експерт по петрол и газ, а на първо място мъдрец PhD. Това, несъмнено, е прекомерно, какви доктори философи, само че уважението най-малко към величието и оригиналността на философията е показано.

Философията в действителност е доста по-важна и нужна от всички науки. Защото на него се крепи всичко останало.

Освен това вечността, която постоянно забравяме или към която се отнасяме с подигравка, е същността на нашето съществуване, нашето наличие в света.

В последна сметка ние самите живеем за вечността, пред лицето на вечността. Вечността е общо взето цялото време в неговата синхронна едновременност. Продължителността на нашия живот на земята е прашинка в нейния океан. Вечността би трябвало да се почита. Тя съдържа освен цялото минало, само че и цялото настояще, както и всичко, което занапред следва.

Много е хубаво, че по този начин сте дали отговор на сътрудника.

Намаляване на времевите скали: Мага Кайф

Сергей Мардан: Аз си мислех в същата тенденция. Съвременните хора са привикнали да бързат, даже огромните корпорации пишат най-далечните си проекти за най-много пет години (и даже тогава никой не ги приема на сериозно). А това, което се случва с нашата страна и с всички нас сега, има планов небосвод най-малко 50 години. Или може би вечно.

И хората, които в този момент постоянно наподобяват смешни или неловки, изрично не желаят да одобряват това, не желаят да мислят от позиция освен на 50 години, само че даже и на 5 години. Те споделят: „ Сега съм... “, „ Ще отида в Хърватия, а би трябвало да ходя наопаки, да мина през скапаната Финландия, каква насмешка е това? “

Изглежда, че положителните, образовани, умни, почтени, верни хора полудяват. Какво да върша с тях?

Александър Дугин: Нека се отклоним малко от ежедневните проблеми и да забележим какъв брой е понижено това време, което е разбираемо за нас. Хората споделяха " в този момент " и имаха поради пет години. След това започнаха да споделят " в този момент " и имаха поради година или две. Постепенно в ерата на TikTok, обществените мрежи, всичко, което назоваваме „ в този момент “, обсегът на „ в този момент “ още повече се стеснява. Това, което беше през вчерашния ден и ще бъде на следващия ден, за актуалния човек към този момент се отнася до " вечността ", т.е. няма значение. Това не ни касае.

Преди пътуването до Хърватия, след пътуването - това не съществува. И има единствено самият миг и процедурата по подготовката, закупуването на билети, цялостното присъединяване в ефимерния развой...

Ако се отклоним и застанем на известно разстояние, ще забележим, че има ускоряване на времето, забързване. Има фрагментация на нашето внимание, семантичните структури на времето от ден на ден се разпадат. Времето се разпада на атоми. Това е просто разследване от ускорението, акселерацията.

При младежите и изключително в обществените мрежи това се вижда още повече. Те помнят днешната наклонност на TikTok, само че не и вчерашната; попитайте кой е Моргенщерн* (физическо лице, съветски музикант, призант за задграничен сътрудник, б.р.), никой няма да се сети. Или ще си спомни, само че единствено най-консервативният, който инцидентно е запазил загатна за случилото се преди...

Сергей Мардан: Както сме ние с Вас.

Александър Дугин: Да, ние сме предходното потомство. Човек, сюжет и събитие остават в съзнанието ни по-дълго. А за младежите, в случай че това не е „ в този момент “, тогава индивидът, претекстът, картината към този момент не са в тренда. Тенденцията включва да вземем за пример прелестния Мага Кайф, Магомед Магомедов, артист от Дагестан.

Той е просто цялостен глупак. Вероятно даже по-глупав от Моргенщерн. Но сега е наклонност. Засега. Той има една глупава ария за това по какъв начин желае да се надруса, само че не може да заяви това на естествен съветски и по тази причина, изкривявайки думите, разгласява нещо нечленоразделно. И всичките му зъби са сребърни. Цялостната картина е толкоз глупава, че всички го харесват...

Всички си мислят: „ Аз съм по-умен спрямо тази ария “. И Мага Кайф е доста известен... Гледайки този Мага Кайф, човек може да си показа: „ Аз не съм подобен, несъмнено, аз съм простак, само че има хора, които са по-глупави от мен. “

И тази бърза смяна от наклонност на наклонност в действителност анулира освен вечността, даже самото време, всяка историчност, поредност. Ако продължим с този развой, тогава просто ще се превърнем в друг тип.

Кой в действителност стартира специфичната военна интервенция?

Или вземете доста сериозен въпрос: CBO. СВО и всичко, което стартира преди четири месеца, е смяна във фундаменталната история. И в средносрочен проект, и в дълготраен проект, и във фундаментална вероятност.

Това е поврат, това е смяна в структурата на един голям цикъл. Но с цел да разберем смисъла на СВО, е належащо да разгледаме целия размер на съветската история.

Наскоро обсъждах въпроса с доста съществени хора: кой започва специфичната военна интервенция? Това не е толкоз явно, колкото може да наподобява. Някои споделиха, че американците са я наложили, други, че украинците са я предизвикали. Някой сподели: ние я започнахме и ние сме изцяло виновни за това.

Но към този момент стартирам да си мисля, че Специалната военна интервенция е тръгнала от единствено себе си.

Сергей Мардан: Страхотен отговор. Харесвам.

Александър Дугин: Започна и в този момент няма значение кой я е почнал. Съществува и не може да бъде отзована обратно сигурно. И в този момент просто би трябвало да помислите какво значи това? До къде води това? Когато спечелим, какво ще стане след нея?

Ако признаем, че е почнала и единствено си помислете, че е почнало, какво следва от това? Много неща. Основното нещо е да не забравяме, че има CBO.

Това към този момент е задоволително за значим и забавен диалог.

Волотомон Волотомонович: СВО и великаните

Сергей Мардан: Политиците живеят и работят в този подтекст на бързо течащо време. И вземат решения. Ето, ние с Вас можем да обсъдим това умерено и без да бързаме. Поставете се на мястото на Путин. Изглежда, че от позиция даже не на философията, даже не на вечността, а просто от позиция на не доста дълбоката съветска история, четири месеца военна акция даже не е началото, а начало на борбите в авангарда, притискащи се една към друга.

В същото време допускам, че всички изследвания на публичното мнение, които попадат на масата на Върховния главнокомандващ, са за това, че към този момент има известна прочувствена отмалялост, прегаряне: „ Сега вашият рейтинг, Владимир Владимирович, доближи пик от 81%, само че след Нова година навлизаме в рисковата зона... "

Когато приказваме за времето в TikTok, ето какво имаме поради. А тези, които са от другата страна на лентата, както се споделя в Донбас, в Германия, във Франция и в Щатите, им е още по-трудно. Какво са четири месеца? Те мислят за две седмици.

Александър Дугин: Кой мисли „ зад лентата “ не би трябвало да ни интересува изключително. Освен в случай че не работим в разузнаването... Колкото по-дребнаво мислят враговете ни, на по-кратки изрезки, фрагменти, толкоз по-изгодно за нас. В това отношение съм по-загрижен, когато ние самите стартираме да мислим по същия метод.

Какво прави Путин? Кой е Путин?

Путин е понятен в огромен исторически мащаб. Всякакви негови дейности, изказвания, жестове - всичко ще стане ясно, в случай че вземете цялата съветска история от Владимир Красно Солнышко (герой от съветския епос, отъждествяван с княз Владимир Покръстител, бер.р. Поглед) до Владимир Владимирович Путин, в това число митологията.

В " Книгата на гълъбите " имаше забавен воин Волотомон Волотомонович, който беше обликът на Царя на царете. Той беше разказан като колос. От остарялата съветска дума " волот ", " колос ". А другото му име е Володимер Володимерович.

Путин е записан някъде в съветската митология. Ако четем Гълъбовата книга, тогава измежду облиците на Волотомон Волотомонович и цар Давид Евсеевич ще намерим Володимир Володимерович като великия съветски цар, царя на царете.

Путин управлява велика страна, която има голяма история, която има собствен личен смисъл, която има своите достижения, своите провали, своите възходи и падения. Мащабът на страната е голям както във времето, по този начин и в пространството. Но с цел да се обхване всичко с един взор, би трябвало да се мисли в огромни категории, огромни хрумвания, необятни територии. Да се мисли огромно.

И тогава жестът на специфичната военна интервенция ще бъде безусловно понятен и логически. Освен това е неизбежно. СВО е вписана в съветската история от вечността.

Екатерина II - първата делба на Полша, втората делба на Полша, третата делба на Полша.

Алексей Михайлович - изкупуване от Великото литовско княжество на Левобережна Украйна.

Петър - борбата при Полтава, провалянето на шведите, освобождението на Украйна от предателите.

Владимир Владимирович Путин - Кримска пролет 2014 година, началото на СВО на 24 февруари 2022 година

Всичко е ясно с кого сме, кои сме, какво е съотношението на силите, кой е решаващият цар, кой е добър цар, кой е неприятен, кой стартира войната, кой приключи, кой стартира спецоперацията...

В дълготраен проект всичко, което се случва, е доста ясно, свястно и значимо. И в действителност героично.

Сергей Мардан: И наподобява безусловно обикновено и не е изненадващо.

Александър Дугин: Съвсем вярно. Смутното време е аналог на ерата Горбачов-Елцин. Изходът от Смутното време е аналог на Владимир Владимирович Путин. Трудно ли е да се излезе от Смутното време? Трудно е. Поляците взеха Москва, настаниха се в Кремъл. Между другото, разчитайки на малоруските казаци.

Руската черква и СВО

Сергей Мардан: Всеки ретроспективен взор в дълбините на съветската история дава както убеденост в днешния и утрешния ден, по този начин и вътрешен мир. Че всичко е под надзор, няма от какво да се тормозим. По принцип всичко си върви както постоянно. Бих желал да изострим нашия диалог и бих желал да обсъдим няколко настоящи тематики.

Проведе се събор на Украинската православна черква, която ние защитихме тук, доколкото можахме. Ние безусловно я защитихме.

А в този момент организират своя разцепнически събор, не мога да го нарека по различен метод, на който прогласиха своето обособяване от Москва, от Негово Светейшество патриарха. Вече са разграничени. Тъй като нашата медийна среда е преобладаващо световна, никой не видя тази вест.

Струва ми се, че тази вест е от тези, които отекват във вечността. Или най-малко отекват във вековете. Какво мислите за това?

Александър Дугин: Това е доста значим въпрос. Не е ново, тъй като опити за основаване на западноруска митрополия са правени неведнъж през цялата ни история. Това се повтаря още веднъж и още веднъж. Но в този случай не бих драматизирал. Защото Специалната военна интервенция е едвам в самото начало.

Въпросът за каноничната територия на Руската православна черква се взема решение в този случай, за жалост, съгласно правилото на cujus regio, ejus religio - " чиято е властта, негова е вярата ".

Така по време на протестантската промяна немските гласоподаватели дефинират какво да бъде - католицизъм или протестантство в тази или онази област, в това или това княжество. Княз от протестантската религия? Значи там ще има протестантство. Князът е немски католик, което значи, че там ще има католическа страна.

Когато приключим Специалната военна интервенция, тогава ще приказваме кой тук е автокефален и кой не.

Сергей Мардан: Украинците към момента не би трябвало да бързат да вършат обрязване?

Александър Дугин: Така мисля. Първо, би трябвало да се разбере, че православните хора в Украйна са просто взети за заложници. Това е Стокхолмски синдром. Когато хората са взети за заложници, мнозина минават на страната на терористите от смут.

Сега в Украйна има същински нацизъм, там няма нещо, което даже да се приближава до независимост. Тези хора бяха взети за заложници, принудени да слагат ултиматум, да изоставен РПЦ-МП. Зад тях има хора с автомати.

Следователно това, което споделят, не би трябвало да се приема на съществено. Някой има Стокхолмски синдром и някой просто бяга по този метод, с цел да не бъде погубен.

Не мисля, че би трябвало да го драматизираме прекомерно. Необходимо е единствено да се организира специфичната военна интервенция методично, в ритъма, в който е належащо. И след освобождението на Украйна, ние ще забравим този въпрос, ще го пренебрегваме.

Понякога християните се събират на събора и споделят: нещо не беше наред на предходните събори. Но в този момент няма да разберем кой е бил прав и кой крив, а ще вменим „ като че ли в никакъв случай не се е случвало “.

Всичко, което се приказва в този момент, до момента в който тече специфична военна интервенция, от страна на украинската част на обединената ни Църква, е „ като че ли не е било “.

Защото те би трябвало да бъдат разбрани. Хората са взети за заложници. И на това можете да спрете и просто да продължите умерено да ръководите специфичната военна интервенция. Всичко ще си пристигна на мястото.

Сергей Мардан: А къде са сподвижниците, къде са мъчениците за вярата? Разбирам, че всички са заложници. Но от целия този събор на епископите може ли да има някой, който да им се изплюе в лицата?

Александър Дугин:Не можем да пожелаваме хората да бъдат светци. Такива са, каквито са.

Сергей Мардан: Свети папа Марцелин не е бил в такава обстановка?

Александър Дугин: Разбира се, имаше доста християнски мъченици и новомъченици. Казваха им още: преклонете се пред безбожната болшевишка власт. Те споделиха: не, ще отида на мъченическа гибел. Такива имаше. И напълно неотдавна ги имаше. Но в този момент ги няма. Ние поправяме това.

Даже ми е мъчно да отговоря, само че щеше ли да има такива хора да вземем за пример в нашата Московска патриаршия? Днес, в Русия... Сега властта е вярна и в случай че се обърне, ще пристигна Царят Антихрист.

А това не беше по този начин, нали? Така и беше. Петър, да вземем за пример, или болшевиките... И той ще каже: „ Хайде, плюйте на вашите светини “. Или някое влечуго ще се качи на кръста... Имаме един подобен артист...

Сергей Мардан: Имаше подобен, да.

Александър Дугин: И Антихристът ще каже: „ А вие признавате, че той прави всичко вярно “.

И някой въпреки всичко ясно ще признае. Най-малкото няма да се възмути.

И някой ще отстоява вярата не на живот, а на гибел. Това е, което ревизира всичко. Ето я, вярата. Ако Христос е по-малко значим за вас от личния ви живот, тогава, несъмнено, вие сте християнин, никой не ви лишава това право, само че вие сте подобен християнин... Послушен... Раболепен...

Все отново всички сме грешници, всички сме слаби, би трябвало да се разкаем.

Разбирам ви, съмненията в УПЦ свидетелстват за известно положение на вярата. Но тук също е значимо, че те не се опасяваха единствено от принуждение.

Всъщност в продължение на тридесет години украинската еднаквост, в това число измежду православните хора и даже измежду православните свещеници, беше поредно подкопавана. Те са хипнотизирани, постоянно, от заран до вечер.

„ Вие сте самостоятелна нация, вие сте самостоятелен народ, руснаците са врагове “. И по този начин, оставайки православен човек, украинец, най-после просто ще започнеш да полудяваш.

Това е биологичен резултат. Това е като отравяне. Разбира се, човек може да бъде принудително замаян с LSD и да се изисква от него да приказва вярно, да дава отговор на въпроси и да постави изпит. Но надали ще успее.

През тези тридесет години русофобската, подкрепяна от Запада, расистка, неонацистка агитация в действителност стартира да покварява хората на химическо равнище. Затова би трябвало да сте снизходителни.

Всъщност руската агитация беше не по-малко интензивна. Но тогава нямаше хора в църквите, единствено остарели дами избавиха нашата Църква. Следователно, в края на краищата, можете да си спомните напълно близкото минало.

Помним, че имаше Съветски съюз, в него нямаше християнство. Беше невероятно да бъдеш християнин, те се подиграваха на това. И в случай че човек тръгнеше да върви на черква, най-малко го гледаха изкривено. И тогава последваха по-сериозни способи за превъзпитание. Някои хора се помириха с това, други не.

Струва ми се, че човек би трябвало да бъде, от една страна, корав в личната си религия. Извлечете поучения от това за себе си: какво бихте създали, в случай че бяхте свещеник или духовник?

Знаем, че мнозина просто избягаха при нас, когато стартира този призрачен сън. Прекрасни проповедници, като отец Андрей Ткачев, талантлив човек, същински малоруски православен духовник. Но той се реалокира при нас, бягайки от този сатанизъм, който се откри след Майдана.

И в този момент той продължава своята пламенна проповед, която е по-жива от тази на доста наши обичайни съветски великоруски свещеници. Той почувства това зло, той се изправи пред него. И за него това, за което приказва, е просто въпрос на живот и гибел.

Руските либерали не са същински

Сергей Мардан: Вие търпелив ли сте към личните ни съветски либерали? Към " петата колона "?

Александър Дугин: Мисля, че нашите хора не са уверени либерали. Това са същите жертви на зомбиране, единствено че в този момент нашите. И у нас сходна внушаемост продължи десетилетия. От заран до вечер, от началото на 90-те, ни споделяха:

„ Русия е историческо неразбирателство “, единствено Западът е прав, би трябвало да се фокусираме върху демократичните полезности. Имаме цели министерства, цели промишлености, цели сегменти от държавното управление, които към момента живеят по този начин.

Вие и аз може би разбираме какъв брой грозно и лъжливо е това, тъй като виждаме исторически стадии. Защото гледаме на събитията, без да се фокусираме сега, в дневния ред.

А по този начин, слушайки " Ехото на Москва " / " Ехо Москвы " ** в продължение на 10 години, човек може да повярва на нелепостите, които тези русофобски сътрудници непрестанно носят. И светът ще му наподобява по този начин.

И удостоверение за тази вражеска агитация в близост може елементарно да се откри. Ще преминете от един " Жан-Жак " към различен и ще срещнете безусловно същите слушатели на " Ехото на Москва ". Разгърнете или отворете на айфона си " Новая газета ". И всяка ще провокира и ускорява русофобията и западопоклонничеството, смердяковщината у другите.

Това е всеобща внушаемост, че Западът е центърът, Русия е периферията, " разрастваща се народна власт ", която също се стреми да стане Запад.

И това е, което те учат, те ни карат да оживеем с това, цялото ни обучение се гради на това. Ръководил съм катедра в Московския държавен университет и мога да кажа, че парадигмата на нашето обучение, най-малко в филантропичното, е същата. Либерална.

Висше обучение за зомбиране

Сергей Мардан: Затова попитах какво да вършим по въпроса. Дайте ми рецепта?

Александър Дугин: Тук въпросът е по-сериозен. Ако цялата ни парадигма е западна, в случай че имаме всички дисциплини - социология, антропология, история, логика на психиката, когнитивни проучвания, политически науки - въобще целият филантропичен комплекс във всички университети е напълно основан върху прекопирване на западни източници, тогава какво вършим?!

За да може в един ден целият корпус съветски преподаватели да разбере в един момент, че всичко се е трансформирало и оттук насетне ще пристигна славянофилската парадигма. Да, тя пристигна. Но те още не са го разбрали. Това е значимото. И процесът на осъзнаване може да отнеме несигурно дълго време...

Но тук още веднъж приканвам към приемливост. Служителите във висшите образователни заведения са просто зомбита; те в действителност са инфектирани, инфектирани с демократизъм, западничество. Почти цялата ни научна общественост, нашата преподавателска общественост са носители на демократичния вирус. Може би като се изключи естествените науки и чисто техническите дисциплини. Не съм тук, с цел да осъждам.

А либералите във всичко наподобяват на нацистките наказатели от Мариупол от неразрешената в Руската федерация терористична организация батальон Азов.

В Украйна либерализмът е комбиниран с нацизъм и русофобия. И имаме демократизъм, комбиниран просто с русофобия, без украински нацизъм. Тази идеология обаче е доста сходна. Нашата просветителна система е построена върху тази идеология от 90-те години на предишния век.

Сега изчегъртваме нещастните украински екстремисти от пукнатините, от мазетата, а в самото ни общество работата на Запада за похищение на груповото схващане продължи тридесет години и към момента е в разгара си. Ние берем плодовете на това.

Какво се случи на 24 февруари, в този момент никой не осъзнава. Затова споделям, че интервенцията стартира от единствено себе си. Защото даже тези, които официално са дали зелена светлина, явно не са могли да осъзнаят изцяло какво вършат. За да се разбере това, би трябвало един път вечно да се изхвърлят всички изследвания на публичното мнение, рейтинги, хрумвания за избори, за квоти.

Когато пристигна историята, всичко това просто се раздира и се изхвърля в кофата с всички планувани действия за работа с младежта, с всички проекти, с партийни квоти. Всъщност няма нищо друго. Има народ, страна, орис, победа.

Жириновски, осъзнавайки, че е пристигнал краят, направи верния жест - умря. Защото ерата свърши. И тази нова епоха изисква изцяло друг метод.

Днес е време да променим всичко като цяло - самата парадигма. Има потребност от ново филантропично, политологично, философско преосмисляне на самата същина на Русия, нейната еднаквост, ролята й в света, връзките й със Запада, структурата на нейното общество, нейната история. Но никой не е в действителност подготвен за това. Но е належащо и неизбежно. И ще стане.

Що се отнася до обособени неблагоразумни величия, които споделиха нещо в несъответствуващия миг или погрешно решиха какъв брой необратимо и съществено е всичко след 24 февруари 2022 година, бих ги съжалил. Те са незначителни, а имат късмет да служат на страната - да вземем за пример като копаят окопи. Защото това е едно доста съществено дело.

След А следва и Б: неизбежно

Но ето какво в действителност има значение. Все още се управляваме от хора, които са взели най-важното необратимо съдбоносно решение и не схващат какво следва. Казаха А, а по-късно следва Б.

Но те ни насън, ни на дух за това Б не знаят и не желаят да знаят. Но ние към този момент живеем в Б, а те всички спрягат единствено А. А или не-А. Е, ясно е, че А. Всичкото А е казано.

А да разчистваме сметки с тези, които на първия стадий, без да осъзнаят, че ще дойдат и то съществено, взеха решение да стачкуват против А, въобще няма смисъл. Спорът е за А или не А.

И към този момент беше казано. И към този момент готово. Сега следва Б. Но нито управляващите, нито обществото въобще са подготвени за Б.

Сергей Мардан: Разчистването на сметки с съответен човек, с съответен обособен простак не е нещо неуместно, грубо, просто е непродуктивно. Това е загуба на време.

А какво мислите за тази технология, която е потвърдена от хиляди години (което, апропо, беше ясно демонстрирано за всички от Владимир Владимирович, който сложи всички членове на Съвета за сигурност под камерите, принуди всички да кажат на глас същият „ знак на религия “ в бъдеща победа в специфична военна операция)?

Може би в просветителната система би имало смисъл да вършим едно и също нещо институт след институт, академия след академия: да подписваме писма, да вървим на манифестации, скандираме, да приказваме и споделяме, че благосклонност за фашисткото копеле няма и няма да има?

Александър Дугин: Мисля, че това е страхотна тематика. Но всичко беше във връзка с А. Имаше спор. Всъщност нашият президент, главнокомандващ взе за заложници личното си обграждане и ги принуди да се подпишат под А.

А е самият факт на началото на Специалната военна интервенция в Украйна. Това беше решението, това беше събитието. То промени нас и света.

Независимо дали съветският хайлайф искаше или не (мисля, че болшинството не искаха), той се подписа под А (т.е. под началото на военната операция), те бяха принудени да го създадат.

Първо силите за сигурност поставиха клетва. След това главнокомандващият предложения предприемачите и ги помоли да подпишат А.

После предложения медиите, след това държавното управление, след това бизнеса. И ме накара още веднъж да се абонирам. Някои се записаха, други напуснаха.

Но всичко това е по отношение на А, първия акомпанимент, първото деяние на голямата историческа драма на СВО, което е от извънредно значение.

Но до момента нашият главнокомандващ е взел за заложници единствено част от елита, обвързван на първо място със силите за сигурност и с бизнеса, с политиката, с информацията.

Той им сподели: Аз ли съм главнокомандващият?

Всички се съгласиха: да!

И по този начин, ето ме, като главнокомандващ, въз основа на моето основно командване, аз ви повелявам да стартира СВО и вие подписвате тук. И това е.

Западът реагира незабавно. Те демонстрираха всички активи, сложиха сложни ултиматуми. Например ние знаем къде са всичките ви активи. Ние знаем всичките ви адреси, вили, яхти. И защото сте се абонирали за A (CBO), в този момент те незабавно ще сменят притежателя. Така че няма къде да избягате.

В продължение на десетилетия нашият хайлайф праведно или неправедно (това за всеки е друго, само че хората считат, че в по-голямата си част е неправедно) си е печелил благосъстоянието тук, а го е заделелял и крил там.

Веднъж и вечно. Нищо не се е случило. Там. Всичко е анулирано. Сега остава единствено да стартира всичко изначало.

Руският хайлайф се оказа вцепенен: Западът, под опасността от цялостна реквизиция, изисква едно, а лоялността към главнокомандващия и осъществяването на неговата заповед изискват друго, тъкмо противоположното.

Цялата интервенция А беше осъществена безупречно, тъкмо както описахте.

Но когато стигнем до Б, такива способи към този момент не работят тук. Защото едно е бързо да се подготвиш за изключителна, екстраординарна обстановка, която е мигновена. - Основното нещо: взимане на решение за СВО. Всички се записаха, ужасно, одобриха. Следва държанието в изискванията на СВО. Това е допустимо, това не е допустимо.

С афиш в Първи канал не можете да се показвате по време на програмата, с цел да демонстрирате какво желаете или какво не желаете. Невъзможно е да популяризираме нацизма или Байдън, нашия зложелател, както в „ Ехо Москвы “ или „ Новая газета “.

На " Сребърния дъжд " да се леят потоци от русофобия и неистини, да се лее тиня по президента и народа, което беше съвременно преди, към този момент не е позволено, неразрешено е.

И всичко друго е допустимо. Времето А стартира за нас, т.е. времето Z. Това е главно, а всичко останало е по-нататък - както желаете, разберете го. Абонирайте се.

И това проработи, страната, обществото, ръководството и властта бяха арестувани на подобен изострен завой като решението за СВО и нейното начало.

И по този начин стигаме до Б. В началото има друга писмен знак, друга действителност, различен проблем. Имаше А, а в този момент има Б. И тук би трябвало да използван доста по-сложни и дълбоки механизми.

Сергей Мардан: Справихме се с ръководещия пласт. Там всичко беше ясно. Въпреки че в действителност е доста по-широк. Всички тези хора, а още повече междинната класа, останаха като цяло отвън политическата рамка на вземаните решения, а оттова и отвън рамките на цялата тази история като цяло. А какво е Б?

Александър Дугин: А - беше решение - да стартира или да не стартира. И когато стартира, по какъв начин да се държат в рискови обстановки. И като цяло всички бяха подготвени за фаза А.

Вижте по какъв начин се показаха Лавров и Захарова първоначално. Всички се съгласиха с А, всичко мина безупречно. Всички се събраха, построиха нормалните схеми и модели, оповестиха печал в първите дни, когато още нямаше действителни жертви. Всички развлекателни стратегии бяха анулирани.

Но всички се подписаха единствено под А, като под кратковременно бързо плуване, на 50 метра. Задачата изглеждаше по този начин: би трябвало бързо, непременно, под патрони, под удари, с огромни талази, които идват против нас, да преплуваме тези 50 метра и по-късно да излезем на брега и всичко ще се върне почти към нормалните параметри. Да, ще попаднем в нови условия, само че това ще е краят на изключителното състояние. А то беше незабавен случай.

Минаха четири месеца - през днешния ден, популярност Богу, ние си върнахме избран брой метри от земята на Донбас, само че към момента има неизмерено количество от нашето пространство, което чака.

Освен това обсегът на стрелбата на съперника се усилва, постоянно се обстрелват нашите региони, прилежащи на Украйна, от Белгород до Ростов, в това число Воронеж и Курск, Брянска област. Атаки против Крим. Извънредната обстановка в никакъв случай не свършва. И хората стартират да осъзнават, че това в никакъв случай няма да свърши.

Сега ураганът е нашият метод на живот. Това се назовава Б.

Необходимо е да преустроите съзнанието си, че спорът със Запада не е момент, а е вечно. Важно е ясно и трезво да разберем, че сме изрязани от тази световна система, не краткотрайно, не до момента в който решим задачите си в Украйна, а като цяло.

Сега е време да дадем по-сериозен отговор какво вършим в Украйна, за какво сме пристигнали там. Имаме отговор на това, в първото приближение ние го дадохме. Ние денацифицираме и демилитаризираме всички. Чудесен отговор, само че като начало това е последна мярка.

Сега това просто не е задоволително. Сега би трябвало да дадем отговор по какъв начин да живеем отвън Запада от икономическа позиция, от идеологическа позиция, от софтуерна позиция, от финансова позиция, от просветителна позиция.

Защото ние не можем да вземем техните модели и да ги използван вкъщи – това е директно несъгласие. След като вземем ограниченията им, е належащо да признаем тяхната точност, т.е. да се съгласим, че сме „ нарушители “, „ врагове “, „ сган “ и така нататък

Просто към този момент не можем да използваме учебници, написани на съвременен демократичен западен джендър-постмодерен език. В противоположен случай ще би трябвало да се обучим да ненавиждаме себе си.

И по този начин е във всичко. В стопанската система, в планирането, в образованието, в културата. Защото цялата ни просвета, вие и аз знаем, е изцяло изумена от демократизъм. Опитите да се направи нещо в естествената посока се задушават.

Изкуството е пропито с отровата на демократичната постмодерност. Всъщност западноцентричен расизъм, русофобски неонацизъм. Само че демократичен, без прослава на избрана нация.

Но русофобията е билетът към нашата просвета. Ако не си русофоб нищо не можеш да направиш. И в случай че към момента обичаш народа си, това е, стигнал си до края.

СПИФ и ЦАР: ВТБ за Донбас

Сергей Мардан: Моите другари описаха миналия Петербургски стопански конгрес като събиране на хора, които се надяват на най-хубавото: в този момент всичко ще свърши и със загуби, с болежка, само че ще се върне.

И тук поражда метафизичен въпрос, светоглед. Да предположим, че през зимата Путин сложи Германия, а дружно с нея и цяла Европа на колене, спре им газта, спре да им доставя инертни газове, редкоземни метали, жито и въобще всичко. Ще схванат кой ги държи за гушите.

Но те са рационални хора, Западът като цяло е рационално място. Те ще дойдат, ще се разкаят, ще кажат, че са влезнали в нашето състояние, да, в действителност, дано разделим Украйна и да стартираме някак да живеем дружно.

Вътрешно ценностно, мирогледно, подготвени ли са да продължат да играят с Русия и Путин по обновените правила? Съответно до известна степен още веднъж да се доверят на Путин. Или не?

Александър Дугин: Що се отнася до Европа и немската стопанска система, почтено казано, не мисля, че ще ги " сложим на колене ". Но в случай че те са подготвени да приказват с нас за Украйна при рационални условия – да вземем за пример, Украйна е за нас, а газът за тях, това е добре, тогава би трябвало да възстановим връзките с тях, да им дадем газ и да вземем това, което ни принадлежи.

Но аз в действителност нямам доверие, че те ще го създадат и по тази причина би трябвало да се подготвим да разчитаме единствено на личните си сили и на сътрудниците в многополюсния свят.

Що се отнася до форума в Санкт Петербург, щерка ми Даша беше там и споделя, че този път зрелището е било напряко необикновено. Целият съветски хайлайф е пристигнал на форума, както постоянно - и през последните десетилетия те идват на форума там като филиал на Давос, да вършат покупко-продажби, да приказват със западни вложители, да се демонстрират пред Запада.

А тук най-важният, най-уважаваният ВИП, към който се градеше всичко, се оказа посланикът на Централноафриканската република. А всички го посрещнаха с неспокойствие, тъй като той беше самичък, а всички други делегации бяха на по-ниско равнище от Централноафриканската република и няколко африкански делегации. Китайците ги нямаше по други аргументи, тъй като се борят с ковид.

И в действителност нашият хайлайф, откакто се оказа лице в лице с министър-председателя на Централноафриканската република, най-голямата фигура в този конгрес, вместо с упълномощени представители на международния глобалистки хайлайф, с неработещи карти, с деактивирани сметки, т.е. в напълно ново за себе си положение, те се сблъскаха с действителността. Никой от тях не беше подготвен за това.

Разбира се, с изключение на патриотите, които бяха подготвени за това, имаше и отлични секции, много патриотични, имаше и здрави хора, и то от елита. Но множеството бяха в положение на халюцинации.

Изглежда, че има разпознаваеми неща: стените на форума в Санкт Петербург, секции, всичко е също толкоз проведено, ослепително, празненства, занимания. Но липсва единствено едно – липсва най-важното: на мястото на световния, всесилен Запад, на който би трябвало да се равнява, беше министър председателят на Централноафриканската република. Беше върха.

Елитът ни продължава да бълнува. Вече е Централноафриканската република, а те не престават да работят както преди. Въпреки че в действителност (Даша беше на затворен банкет във ВТБ) в коридорите на форума, когато хората към този момент са се били отпуснали, свалили вратовръзките си, пиели коктейли, слушали авангардна музика, внезапно, напълно откровено, огромни мениджъри са произнесли тост: „ За Z! “, „ За CBO! “. Толкова ми хареса...

Някой от управлението се е съвзел от шока, погледнал е гостите, помислил е, пил е, схванал е всичко и е споделил: „ Е, това е, да живее Донбас! “

И това е доста добре. Това е добър знак, дано някой различен продължава да е в халюцинации, само че някой към този момент се е върнал в действителността. Реалността е в този момент.

A Z е нарисувана върху постройката на Газпром, тя свети вечер. Някой е приел този нов модел. Те не го схванаха, несъмнено, никой не е подготвен за това. Но ми хареса, че нашите хора не бяха смутени. И одобриха това. „ Да живее Донбас!

СВО е вечно

Сергей Мардан: Те налучкват своя път

Александър Дугин: Те си мислят: в този момент да тръгнем по друг метод, разбирате ли, и ще намерим нещо...

Руснаците съвършено се приспособяват към обстановката. Когато се приспособяват към неприятна обстановка, това нас, патриотите ни вбесява. А когато, в противен случай, се приспособяват към положително, си мислите: отлично, какъв брой добре, какъв брой елементарно и бързо се приспособяват към сложни условия, какво прелестно качество!

Специалната военна интервенция стартира - добре, в този момент дано да го създадем. И в случай че е по този начин, това е всичко. Основното е направено.

Някой, върнал се от този конгрес, към момента незагубил сериозното си възприятие, незабавно ще си стегне куфарите и ще се опита да изчезне от взор. В последна сметка ще става все по-зле и по-зле. Нищо няма да се върне. Както е било, няма да стане още веднъж. Никога. Ще бъде ново.

Дори и да сложим Запада на колене, това не значи, че всичко ще свърши. Така или другояче обстановката ще ескалира. Можете да стреляте и от коляно.

Можем да кажем, че СВО не е изключително събитие, това е метод на живот. Влязохме в СВО, това е реката, по която се намираме. Това е нашето време, това е нашата история.

Струва ми се, че колкото по-рано се осъзнаем, колкото по-бързо разберем, че към този момент сме в Б, толкоз по-добре и по-надеждно ще бъде за всички.

Не е належащо да се вземат решения за преход към Б, т.е. за цялостно преструктуриране на цялата ни система. То следва автоматизирано от А, а решението за А към този момент е взето. И това е необратимо.

* физическо лице, прието за непознат сътрудник.

** Достъпъ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР