Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия, изрази мнението

...
Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия, изрази мнението
Коментари Харесай

Глобално отдръпване от щатския долар – прогноза на Сергей Лавров

Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия, изрази мнението си по отношение на статута на американския $ като водеща международна валута.

Лавров съобщи , че следва международна промяна на валутата, която ще докара до забележителна промяна на интернационалната финансова сцена. Лавров твърди, че прекосяването към национални и цифрови валути е неизбежно и ще заобиколи еврото и йената.

Неотдавнашните събития в Китай и Русия дават доказателства в поддръжка на изказванията на Лавров. Според информацията китайският юан е изпреварил щатския $ като най-често употребяваната валута за трансгранични транзакции в Китай.

Bloomberg също по този начин заяви, че юанът е засенчил $ като най-търгуваната валута в Русия.

Китайските финансови институции означават забележителен растеж на трансграничните транзакции с юана, което се дължи на процъфтяващата търговия с Русия и все по-силните връзки с Близкия изток.

Лавров уточни, че дедоларизацията в Съединени американски щати към този момент е почнала, което провокира сериозна угриженост измежду американските политически анализатори и икономисти.


 


Той счита, че приемането на национални и цифрови валути за разплащания е неизбежно и не може да бъде спряно. Бъдещето на интернационалната парична система, в това число на съществени институции като МВФ и Световната банка, остава нестабилно.

Въпреки че последствията от това доста отдалечаване от $ са несигурни, Лавров е уверен, че то ще се случи, без значение от всички превантивни ограничения, подхванати от Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР