Септември 2023 г. е важен месец за Google. Компанията чества

...
Септември 2023 г. е важен месец за Google. Компанията чества
Коментари Харесай

Google Chrome чества 15 години с нов дизайн

Септември 2023 година е значим месец за Гугъл. Компанията празнува 25-годишния си празник в края на месеца, а също така отбелязва и 15-годишнината на интернет браузъра Chrome.

За да отпразнува празника на Chrome, Гугъл пуска актуализация с нов интерфейс на браузъра. Тя вкарва дизайна Material You, който е част от Android от известно време. Сега той последователно ще стане наличен и за настолната версия на Chrome за компютри.

Освен нова цветова скица, обновеният Chrome дава и повече благоприятни условия за персонализация. Потребителят ще може да трансформира тематиката и цветовете на детайлите, както и да основава обособени дизайни за работния и персоналния си профил, тъй че елементарно да схваща единствено с взор кой таб към кой профил е.

Chrome ще се интегрира по-лесно и с дизайна на съответната операционна система. Интерфейът ще предлага усъвършенствани менюта за потребление и конфигурация на добавките, усъвършенствана интеграция на Гугъл Translate и Гугъл Password Manager и други

Браузърът ще обърне внимание и на сигурността при търсене. Актуализацията ще предложи актуализирана търсачка в границите на отворената страница, а изкуствен интелект ще оказва помощ за основаване на обобщение на страницата с най-интересните детайли, като при кликването им, потребителят ще може да вижда и цялостния текст.

Гугъл Safe Browsing ще е неразделна част от Chrome, която се обновява на всеки 30 до 60 минути. Дори и това не е задоволително за засичането на фишинг домейни, по тази причина Гугъл ще я преработи, с цел да открива и блокира рискови домейни в действително време. Това би трябвало да усили отбраната с 25%. Гугъл споделя, че тези новости ще се появяват последователно през идващите седмици.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР