Сепаратистките сили на Донецк и Луганск и украинските военни продължават

...
Сепаратистките сили на Донецк и Луганск и украинските военни продължават
Коментари Харесай

Взаимни обвинения за нарушаване на примирието в източната част на Украйна

Сепаратистките сили на Донецк и Луганск и украинските военни не престават да се упрекват взаимно в нарушавания на примирието в Източна Украйна.

Според Олексей Данилов, секретар на Националния съвет за сигурност и защита на Украйна, сепратистите следват сюжет, написан в Москва.

Интензивен обстрел от украинската войска се е чувал в неделя вечерта в град Донецк. Канонадата звучи в централната, северната и западната част на столицата на Донецката национална република (ДНР). Жителите на кварталите Ворошиловски и Киевски настояват, че е имало над две дузини детонации с тежки муниции, като обстрелът продължава. Предполага се, че украинските сили за сигурност обстрелват града с тежка артилерия, съобщaват тази заран съветски медии.

Президентът Володимир Зеленски организира заседание с ръководителите на силовите ведомства след завръщането си от Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи Българска национална телевизия. Той е бил осведомен с последната информация от размирния район, разисквани са вероятните сюжети за развиване на събитията.

Зеленски е разговарял по телефона с френския си сътрудник Еманюел Макрон. За през днешния ден е плануван диалог сред Макрон и президента Путин. Преди часове също стана ясно, че НАТО мести офисите си от Киев в Лвов - град в западната част на Украйна. Част от чиновниците са изтеглени в Брюксел. От Алианса показаха, че това се прави за да се подсигурява сигурността им. В Лвов се организира проява, с която хората желаят да покажат единение, макар страховете от съветска инвазия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР