Сензацията през настоящия сезон в Северозападната Трета лига - Янтра

...
Сензацията през настоящия сезон в Северозападната Трета лига - Янтра
Коментари Харесай

Сензацията Янтра продължава, Созопол вече гледа към върха - Часът на Трета лига с Румен Димов

Сензацията през сегашния сезон в Северозападната Трета лига - Янтра (Габрово), продължава с впечатляващите си резултати. Воденият от Петър Кръстев тим взе дербито на XIV кръг с водача Бдин (Видин) и след успеха с 2:1 край Дунава се качи на върха. Компания на габровци на първото място им прави отборът на Спартак (Плевен), който също продължава победната си серия.

На Югозапад изненади нямаше, като първенецът Хебър (Пазарджик) и вторият Оборище (Панагюрище) се поздравиха с нови три точки. Приятната изненада тази акция - Пирин (Разлог), позволи второ следващо проваляне и сдаде мястото си в Топ 3. На Североизток Суворово се възползва от обстоятелството, че лидерът Ботев (Нови пазар) почива и след разгромното 6:0 над Устрем (Дончево) си върна лидерската позиция.

На Югоизток борбата продължава да бъде яростна. Марица (Пловдив) позволи първа загуба за сезона, а Загорец (Нова Загора) прибави единствено точка към актива си. Това даде опция на Нефтохимик еднолично да поведе в класирането, а на Созопол да излезе втори, единствено на две точки зад Нафтата.

Именно спортният шеф на отбора от " Арена Созопол " - Румен Димов, бе следващият посетител в предаването " Часът на Трета лига ". Защо клубът се сбогува с професионалния си статут тази пролет, какви са задачите и упоритостите му през сегашния сезон, гледайте в следващото издание на " Часът на Трета лига ".

Северозападна Трета лига, сезон 2018/2019, XIV кръг


Лидерът в Югозападната Трета лига Хебър (Пазарджик) записа пети следващ триумф под управлението на Николай Митов, откакто в дуел от XIV кръг на шампионата победи с минималното 1:0 като хазаин Беласица. Успехът е от извънредно значение за отбора от стадион " Георги Бенковски ", защото вторият в подреждането - Оборище (Панагюрище), още веднъж се поздрави с триумф. Тимът на Войн Войнов победи с 2:1 като посетител Велбъжд (Кюстендил) и резервира дистанцията от четири точки до лидера.

Отборът на Янтра (Габрово) смъкна Бдин (Видин) от върха в Северозападната Трета лига. В дербито на XIV кръг на шампионата габровци победиха стигнаха до цялостен поврат и победа с 2:1 като посетител на стадион “Георги Бенковски” във Видин. С успеха отборът на Янтра събра 34 точки и задмина с две повече момчетата на Борислав Борисов. Компанията отпред на групата ще му прави Спартак (Плевен), който записа следващ триумф и събра същия актив. Играчите на Красимир Бислимов победиха с 3:0 като хазаин Севлиево. Истинско голово шоу пък си спретнаха Първа атомна (Козлодуй) и Локомотив (Мездра). Домакините се поздравиха с триумфа и трите точки след цели девет гола и победа с 5:4.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА:

Първа атомна (Козлодуй) - Локомотив (Мездра) 5:4
Бдин (Видин) - Янтра (Габрово) 1:2
Вихър (Славяново) - Академик (Свищов) 2:0
Янтра (Полски Тръмбеш) - Левски (Левски) 3:3
Спартак (Плевен) - Севлиево 3:0
Локомотив (Дряново) - Павликени (Павликени) 0:1
Партизан (Червен бряг) - Ботев (Луковит) 1:1
Ком (Берковица) - Трявна (Трявна) 0:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ НА СЕВЕРОЗАПАД!
 Бдин (Видин) - Янтра (Габрово) @@@
Югозападна Трета лига, сезон 2018/2019, XIV кръг

С второто си следващо проваляне пък досегашният водач Пирин (Разлог) сдаде третата позиция и към този момент е четвърти. Момчетата на Христо Джоджов изгубиха тежко с 1:4 като посетител дербито с Банско и отстъпиха мястото си в Топ 3 на Сливнишки воин (Сливница), който разгроми с 4:0 като хазаин Миньор (Перник).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА:

Балкан (Ботевград) - Германея (Сапарева баня) 0:4
Сливнишки воин (Сливница) - Миньор (Перник) 4:0
Септември (Симитли) - Спортист (Своге) 1:1
Хебър (Пазарджик) - Беласица (Петрич) 1:0
Банско - Пирин (Разлог) 4:1
Ботев (Ихтиман) - Рилски състезател (Самоков) 1:0
Чавдар (Етрополе) - Марек (Дупница) 5:1
Велбъжд (Кюстендил) - Оборище (Панагюрище) 1:2
Надежда (Доброславци) - Вихрен (Сандански) 1:3

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ НА ЮГОЗАПАД

Североизточна Трета лига, сезон 2018/2019, XI кръг

Отборът на Суворово си върна по извънредно безапелационен метод първото място в Североизточната Трета лига. Воденият от тандема Живко Бояджиев - Мартин Христов състав разгроми с 6:0 като хазаин новобранеца Волов (Шумен) и със събраните 25 точки задмина с две досегашния лидер Ботев (Нови пазар), който почива този уикенд.

Междувременно Светкавица (Търговище), който имаше действителен късмет да се изравни с Ботев, освен че не се възползва от опцията, само че и понесе извънредно тежко проваляне с 1:6 като посетител на Хитрино. Така, след провалянето, както и разгромната победа на Спартак (Варна) с 6:0 като хазаин на Устрем (Дончево), три тима разделят третата позиция с актив от 20 точки - Светкавица, Хитрино и Спартак.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА:

Тополи (Тополи) - Кубрат 1:3
Хитрино - Светкавица (Търговище) 6:1
Калиакра (Каварна) - Локомотив (Русе) 1:0
Спартак (Варна) - Устрем (Дончево) 6:0
Бенковски (Бяла) - Септември (Тервел) 1:1
Суворово - Волов (Шумен) 6:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ НА СЕВЕРОИЗТОК

Югоизточна Трета лига, сезон 2018/2019, XIV кръг

Достигналият до желан мач с Левски за Купата на България отбор на Атлетик (Куклен) е първият, който съумя да надвие Марица (Пловдив) през сегашния сезон. В среща от XIII кръг на Югоизточната Трета лига Атлетик удари с 4:2 момчетата на Борислав Караматев и ги смъкнаха от първото място. Повече от любопитен е фактът, че в миналите 12 срещи Марица позволи едвам четири попадения, а през днешния ден получи толкоз единствено в границите на 90 минути.

На върха към този момент, еднолично, е отборът на Нефтохимик (Бургас), който завоюва с класическото 3:0 семейството си на Садово. Дербито на кръга сред Черноморец (Бургас) и Загорец (Нова Загора) приключи без голове и без победител. От всичките тези резултати се възползва тимът на Созопол, който надделя с 3:1 като посетител Димитровград и с 29 точки на сметката си към този момент е на втората позиция в подреждането.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА:

Борислав (Първомай) - Миньор (Раднево) 1:0
Нефтохимик - Садово 3:0
Свиленград - Асеновец (Асеновград) 2:1
Черноморец (Бургас) - Загорец (Нова Загора) 0:0
Сокол (Марково) - Хасково 2:0
Атлетик (Куклен) - Марица (Пловдив) 4:2
Карнобат - Гигант (Съединение) 2:1
Димитровград - Созопол 1:3
Левски (Карлово) - Розова котловина (Казанлък) 3:1

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ НА ЮГОИЗТОК

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ВСЕКИ ВТОРНИК, ТОЧНО В 16:00 Пожарна охрана SPORTAL TV - " ЧАСЪТ НА ТРЕТА ЛИГА "! ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР