Сензацията на колежанския баскетбол Кейтлин Кларк ще спечели по-малко от

...
Сензацията на колежанския баскетбол Кейтлин Кларк ще спечели по-малко от
Коментари Харесай

Ето колко ще спечели Кейтлин Кларк в WNBA

Сензацията на колежанския баскетбол Кейтлин Кларк ще завоюва по-малко от шестцифрено число в своя дебютен сезон с Индианската тресчица, подновявайки дебата дали професионалните дами спортисти в Съединени американски щати са обективни платени.

Кларк, тазгодишният номер 1 в драфта в WNBA, ще има начална заплата от $76 535 и ще завоюва почти $338 000 за четиригодишния контракт, който подписа с Fever. Вторият, третият и четвъртият избор в тазгодишния драфт също ще завоюват $76 535 през първата си година, съгласно колективния договор на лигата. Основното годишно възнаграждение и на четиримата спортисти ще се усили единствено непретенциозно през идващите няколко години — 78 066 Щатски долар през 2025 година, 85 873 Щатски долар през 2026 година и 97 582 Щатски долар през 2027 г. 

По-ниско класираните в драфта на WNBA печелят по-малко, съгласно канара на заплатите, разказана в съглашението на играчите с лигата. Играчите също имат право на бонуси в края на сезона, въз основа на представянето. Например, премията " Новобранец на годината " идва с бонус от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР