Сенаторите във Франция започнаха дебат по законопроект за имиграцията, предназначен

...
Сенаторите във Франция започнаха дебат по законопроект за имиграцията, предназначен
Коментари Харесай

Френският парламент започва дебат по законопроект, който би улеснил депортирането на някои мигранти

Сенаторите във Франция започнаха спор по законопроект за имиграцията, предопределен да ускори способността на страната да експулсира чужденци, считани за нежелани < /p> От Асошиейтед прес, 6 ноември 2023 година, 9:03 ч.

ПАРИЖ -- Сенаторите във Франция започнаха спор в понеделник по законопроект за имиграцията, предопределен да ускори способността на страната да експулсира чужденци, считани за нежелани. Застъпнически организации разкритикуваха мярката като опасност за правата на търсещите леговище и други мигранти.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен във встъпителните бележки сподели, че френските жители се обръщат към управляващите за решения в Европа, „ заобиколена от нестабилни земи “. Той съобщи, че молбите за противозаконна имиграция и леговище в Европа са се нараснали с повече от 60% от началото на годината.

„ Да се ​​говори за имиграция значи да се приказва за нашия суверенитет... тези, които желаеме да приветстваме, тези, от които желаеме да се разделим “, сподели Дарманин. за депортиране на чужденци, които се смятат за „ сериозна опасност за публичния ред “.

В същото време Дарманин, който се счита за един от най-десните членовете на центристкото държавно управление на президента Еманюел Макрон споделиха, че законопроектът признава хората, които са влезнали във Франция без позволение и „ желаят да се легализират “. дайте краткотраен юридически статут при избрани условия на лица без документи, работещи в избрани браншове с дефицит на работна ръка.

Три оферти от леви партии за отменяне на законопроекта бяха отхвърлени.

Дебатът в Сената е първата стъпка в това, което евентуално ще бъде дълго и мъчно законодателно пътешестване. Законопроектът беше отлаган няколко пъти тази година заради липса на поддръжка от парламентарното болшинство.

Горната камара на Народното събрание е доминирана от консерватори, които се опълчват на даването на законни статут на служащи, които са влезнали незаконно във Франция, потвърждавайки, че този ход ще сътвори „ резултат на привличане “, който предизвиква идването на повече мигранти. Радио France Inter отхвърли изказванието на консерваторите и сподели, че наредбата ще бъде от изгода за „ хора, които са били на наша територия от години, които са добре интегрирани “.

Очаква се дебатът да бъде развълнуван идващия месец в долната камара на Народното събрание, Националното заседание, където центристкият съюз на Макрон няма болшинство. Законопроектът ще изисква гласовете на консервативните депутати, с цел да бъде признат.

Десетки леви депутати и деятели за правата на индивида проведоха проява в понеделник пред Сената.

Абубакар Дембеле, деятел в група служащи без документи, сподели, че мигрантите носят доста на френската стопанска система, макар че някои нямат юридически статут.

Когато стартира пандемията от COVID-19 и доста жители бяха работейки отдалечено, „ тези, които щяха да работят, бяха хора без друго решение, най-вече служащи без документи. Те излязоха и работиха макар рисковете от пандемия “, сподели той.

Няколко неправителствени организации разкритикуваха цялостното законодателство като застрашаващо правата на мигрантите.

„ Френските управляващи още веднъж се пробват да показват надълбоко неправилен набор от имиграционни ограничения “, сподели в изказване Ева Косе, старши европейски откривател в Human Rights Watch. „ Разделянето на фамилиите и ограничението на правата на търсещите леговище не е отговорът на опасенията за сигурността на страната. “

Лигата за правата на индивида осъди оферти от държавното управление закон като състоятелен по отношение на „ репресивни възгледи “.

„ Мигрантите са дехуманизирани и се смятат за нищо повече от евентуална работна ръка, имаща право единствено на несигурни оферти за узаконяване “, сподели френската асоциация. < /p>

Amnesty International France разгласява в X, някогашен Twitter, че преглежда законопроекта като „ още един текст, който не пази съответно правата на хората, живеещи в заточение, и може даже да ги утежни. "

Дарманин в обява на X в понеделник сподели, че „ Това, което търсим, е да можем да кажем да или не на някого (търсещи документи ), и то бързо. ” Той добави, че някой, който рискува да бъде експулсиран, има дузина способи да го оспори, само че той желае да „ раздели на три “ тези законни пътища.

___

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk eTIW sUzS " > Следете отразяването на AP за световната миграция на https://apnews.com/hub/migration

Свързани тематики

Най-важни истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР