Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон, забраняващ да се

...
Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон, забраняващ да се
Коментари Харесай

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк утвърди закон , забраняващ да се носят скрити оръжия на публични места като " Таймс скуеър " , публичния превоз, паркове, лечебни заведения, игрища и детски градини. 

Кандидатстващият за позволение за оръжие също така ще би трябвало да даде на щатските управляващи информация за сметките си в обществените мрежи, да потвърди способността си да борави с оръжие, както и да обезпечи рекомендации за характера си, осведоми в. " Ню Йорк пост ".

" За мен това е въплъщение на това какво значи да си американец. В чест на уикенда за Четвърти юли (националния празник на САЩ) чакам с неспокойствие да подпиша законодателството, незабавно щом бъде финализирано ", сподели губернатор Кати Хокъл на конференция след вота. 



Законът бе признат на изключителна законодателна сесия. Това се наложи след знаково решение на Върховния съд от предходната седмица, което отхвърли строгите правила на Ню Йорк за лицензиране на оръжията, напомня Ройтерс. Консервативното болшинство измежду висшите съдии за първи път постанови, че конституцията на Съединени американски щати подсигурява на жителите правото да носят оръжия на публични места за самоотбрана. 

Демократичните водачи на Ню Йорк обаче се опълчиха на решението и на съда, заявявайки, че в случай че има повече хора, разнасящи оръжие, ще има и повече принуждение. Те обмисляха дали да не смекчат схемата за издаване на разрешителни, съобразявайки се с решението, само че въпреки всичко избраха да запазят допустимо най-вече ограничавания в името на публичната сигурност. 

Върховният съд постанови, че предходният режим за издаване на разрешителни на Ню Йорк, който датира от 1911 година, дава прекалено много благоприятни условия на служителите да откажат позволение.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР