Сенатът на САЩ утвърди снощи кариерния дипломат Бриджет Бринк за

...
Сенатът на САЩ утвърди снощи кариерния дипломат Бриджет Бринк за
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ утвърди единодушно кандидатурата на новия посланик в Украйна


Сенатът на Съединени американски щати утвърди нощес кариерния посланик Бриджет Бринк за дипломат в Украйна - пост, който е незает от три години, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Сенаторите утвърдиха единомислещо кандидатурата на Бринк, откакто по-рано денем същото стори и сенатската комисия по външна политика. Процедурата мина в къси периоди по гледище и на демократи, и на републиканци. На 25 април президентът демократа Джо Байдън номинира Бринк, а единствено две седмици по-късно отрасловата комисия в Сената я утвърди.

Бриджет Бринк, жителка на щата Мичиган, е понастоящем дипломат в Братислава. В 25-годишния си дипломатически стаж тя е работила в задачите на Съединени американски щати в Узбекистан и Грузия; заемала е основни постове в Държавния департамент и в Съвета за национална сигурност към Белия дом. Бринк приказва съветски език. Утвърждаването ѝ за дипломат в Украйна съответства с вестта, че американското посолство в Киев още веднъж е отворено след тримесечно затваряне поради съветското настъпление в Украйна.

Съединени американски щати нямат дипломат в Киев от май 2019 година, когато тогавашният президент Доналд Тръмп ненадейно отзова от поста Мари Йованович с претекст, че е нелоялна към него. Впоследствие тя свидетелства пред комисията за импийчмънт на Тръмп, че той е спрял военната помощ за Украйна, с цел да принуди управляващите в Киев да проверяват Байдън, евентуалния му конкурент на изборите през ноември 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР