"Сенатът на САЩ току-що одобри проекта за бюджет на САЩ

...
"Сенатът на САЩ току-що одобри проекта за бюджет на САЩ
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ е одобрил изпращането на оръжия за Украйна

"Сенатът на Съединени американски щати преди малко утвърди плана за бюджет на Съединени американски щати за национална защита за 2018 година
Проектозаконът позволява даването на смъртоносни оръжия от защитителен темперамент на страната ни.
За първи път на законодателно ниво се предлага да се дават на Украйна следните защитни средства: средства за Противовъздушна отбрана и наблюдаване, морски средства срещу мини; кораби за крайбрежни дейности и брегова защита ", написа Порошенко на страницата си във Фейсбук. Според него, законопроектът "също по този начин включва разпореждания, които разрешават потреблението на бюджета за защита и фондове на Съединени американски щати за рехабилитация в лечебни заведения на Съединените щати на ранените украински бойци, както и за подсилване на потенциала на Военновъздушни сили и военноморските сили " в Украйна.

В допълнение, съгласно Порошенко, "законопроектът се чака да даде 500 млн. $ на Украйна в региона на сигурността и защитата ".

Същевременно през август, президентът на така наречен "Донецка национална република " Александър Захарченко предизвести, че Киев ще предизвика нова серпантина на принуждение в Донбас, в случай че получи смъртоносни оръжия от Съединени американски щати. Вчера американският Сенат утвърди с огромно болшинство бюджета за защита на страната за 2018 финансова година, която стартира в Съединените щати на 1 октомври 2017 година. За защита през идната година са планувани 700 милиарда $.

С предоставените средства би трябвало да бъдат закупени 4 изтребителя Ф-35, с 24 повече от поисканите от президента Тръмп, както и 13 нови кораба. Президентът на Съединени американски щати беше изискал закупуването на 8 кораба.

Освен това разноските за противоракетна защита ще бъдат увеличени с 8 на 100 повече, в сравнение с изиска държавното управление (общо 8,5 милиарда долара), означи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР