Сенатът на САЩ одобри законопроекта за финансиране за Украйна, Израел

...
Сенатът на САЩ одобри законопроекта за финансиране за Украйна, Израел
Коментари Харесай

95 млрд. долара: Сенатът на САЩ одобри финансиране за Украйна, Израел и Тайван

Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроекта за финансиране за Украйна, Израел и Тайван в размер на 95 милиарда $ след месеци на яростни разногласия. Няколко републиканци го поддържаха, оповестява Би Би Си.

Лъвският къс от този пакет – 60 милиарда $, ще отиде в Киев. Така Съединени американски щати ще оказват помощ на Украйна да възвърне запасите си от изчерпани муниции, оръжия и други жизненоважни потребности.

„ Ефектът от изявлението му е единствено един – да разрушава доверието в НАТО, а това е в полза на Путин “, разяснява Весела Чернева

14 милиарда $ ще бъдат предоставени на Израел с цел да довърши военните си дейности против „ Хамас “ , а 10 милиарда $ – за филантропична помощ в разграничи зони на спор, в това число за Ивицата Газа.

Демократите бяха единомислещи, че законопроектът би трябвало да бъде признат, до момента в който републиканците бяха разграничени по време на дебата и преди този момент го отхвърлиха.

Появиха се и рецензии към екипа на някогашния президент, че не са му обяснили по какъв начин работи Алианса

Председателят на Камарата на представителите уточни, че той няма да бъде признат в Долната камара на Народното събрание с болшинство на републиканците, съобщи и Агенция Франс Прес.

Републиканците, подкрепящи някогашния президент и главен кандидат за поста през 2024 година Доналд Тръмп, дадоха обещание да отхвърлят законопроекта в този му тип. Те се оповестиха срещу даването на военна помощ за Тайван и Израел.

Не са огромни възможностите за директна борба сред Иран и Съединени американски щати, сподели Христофор Караджов

Законопроектът не включва промени в имиграционната политика на Съединени американски щати, каквото претенции се чуха по време на разискването на законопроекта. Предишният текст на Сената, който обгръща както границата, по този начин и задграничната помощ, беше блокиран от членове на Републиканската партия в Горната камара, тъй като се появиха опасения, че не е обърнато задоволително внимание на противозаконното прекосяване на границата.

В последна сметка 22-ма републиканци гласоподаваха за законопроекта, в това число водачът на малцинството в Сената – Мич Макконъл. „ Историята урежда всяка сметка. Днес ставаше дума за цената на американското водачество и нашата мощ. Историята ще запише, че Сенатът не мигна “, сподели Мич Макконъл в изказването си след вота.

Украинският президент стремително назначи нов главнокомандващ на въоръжените сили

Президентът на Украйна Володимир Зеленски побърза да благодари за поддръжката на сенаторите.

Гласуването пристигна след изявлението на някогашния американски президент Доналд Тръмп , че е податлив да насърчи Русия да прави каквото си желае с страните членки на НАТО, които не са обезпечили най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт за защита.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР