Сенатът на САЩ одобри законопроект, който може да доведе до

...
Сенатът на САЩ одобри законопроект, който може да доведе до
Коментари Харесай

Ще има ли окончателна забрана на TikTok в САЩ?

Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроект, който може да докара до цялостната възбрана на TikTok в Америка, съобщи Ройтерс.

През март долната камара на американския Конгрес одобри с голямо болшинство законопроекта, който изисква китайската компания майка на приложението – ByteDance, или да продаде своя дял, или приложението да бъде блокирано в Съединени американски щати.

Сега законопроектът ще бъде предаден на президента на Съединени американски щати, Джо Байдън, който съобщи, че ще го подпише незабавно щом стигне до бюрото му.

 Съединени американски щати са на крачка от дефинитивна възбрана на TikTok Светът 1 мин. Съединени американски щати са на крачка от дефинитивна възбрана на TikTok  Доклад: Все повече европейски политици са в TikTok, търсят гласоподаватели Светът 5 мин. Доклад: Все повече европейски политици са в TikTok, търсят гласоподаватели  Историята на близначките, продадени след раждането си и събрани от ТикТок, която завладя света Светът 6 мин. Историята на близначките, продадени след раждането си и събрани от ТикТок, която завладя света  Американски щат забрани ТикТок за персонални устройства Светът 1 мин. Американски щат забрани ТикТок за персонални устройства  Съединени американски щати са на крачка от дефинитивна възбрана на TikTok Светът 1 мин. Съединени американски щати са на крачка от дефинитивна възбрана на TikTok  Доклад: Все повече европейски политици са в TikTok, търсят гласоподаватели Светът 5 мин. Доклад: Все повече европейски политици са в TikTok, търсят гласоподаватели  Историята на близначките, продадени след раждането си и събрани от ТикТок, която завладя света Светът 6 мин. Историята на близначките, продадени след раждането си и събрани от ТикТок, която завладя света  Американски щат забрани ТикТок за персонални устройства Светът 1 мин. Американски щат забрани ТикТок за персонални устройства

Причината са възходящите опасения, че през приложението китайското държавно управление има достъп до персоналните данни на американците.

„ Години наред позволявахме на Китайската комунистическа партия да управлява едно от най-популярните приложения в Америка, което беше рисково непредвидливо. Новият закон ще задължи китайския му притежател да продаде приложението. Това е добър ход за Америка “, споделя сенатор Марко Рубио, водещият републиканец в Комисията по разузнаване.

Компанията TikTok, която твърди, че не е споделяла и няма да споделя данни за американските консуматори с китайското държавно управление съобщи на чиновниците си, че ще се обърне към съда, с цел да се опита да оспори законопроекта.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР