Сенатът на САЩ не прие предложена поправка, предвиждаща изземването на

...
Сенатът на САЩ не прие предложена поправка, предвиждаща изземването на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ не прие поправка за отмяна на правомощията на президента за предприемане на военни действия

Сенатът на Съединени американски щати не одобри препоръчана корекция, предвиждаща изземването на пълномощията на президентите за издаване на резолюции оторизиращи предприемането на военни дейности, каквито бяха употребявани за юридически учредения за военните интервенции на американската войска в Ирак, Афганистан и против екстремистите в Сирия и други страни, съобщи Reuters.
Гласуването в Горната камара на американския парламент приключи при резултат 61 на 36 гласа. Поправката беше препоръчана от сенатора от Републиканската партия Ранд Пол, в границите на наложителен закон за политиката в областта на защитата, който се приема всяка година и постоянно е употребен от депутатите, като средство за увеличение на пълномощията им в областта на националната сигурност, добавя организация Фокус.
Законът, препоръчан от Пол, целеше да възвърне конституционното право за утвърждение на военните дейности на Конгреса, вземайки го от президентската институция. Другите ремонти бяха свързани с тематики, като глобите против Северна Корея и възбраната, наложена от Доналд Тръмп, за приемане на трансполови в армията на страната.
„ Трябва да се противопоставим на непозволената, необявената и неконституционна война. В този миг, няма спънки за войната. “, съобщи Пол, който получи по-голяма поддръжка от Сенаторите на Демократическата партия.
Републиканската партия управлява Сената (горната камара) и Камарата на представителите (долната камара). Само още двама републиканци поддържаха попраката.
Според съперниците, сходен ход би сложил под опасност американските бойци, които към този момент са разпределени по конфликтните зони и би генерирал неустановеност в осъществяването на поставените им задания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР