Сенатът на САЩ може да приеме законопроект, предвиждащ налагане на

...
Сенатът на САЩ може да приеме законопроект, предвиждащ налагане на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ може да приеме закон срещу „Сверен поток 2“


Сенатът на Съединени американски щати може да одобри законопроект, предусещащ налагане на наказания на фирмите, участващи в прокарването на съветските морски газопроводи, преди всичко против „ Северен поток 2% оповестява изданието Foreign Policy, базирайки се на копие от предварителния вид на законопроекта.

Съобщава се, че законопроектът е квалифициран от сенатора републиканец Тед Круз и демократът Джийн Сахин. Законопроектът съдържа възбрана за влизане на територията на Съединени американски щати на лица, които продават или дават чартърен кораби, участващи в строителството на „ Северен поток 2 “. Освен това всички активи на такива лица в Съединени американски щати ще бъдат замразени. Предлага се също по този начин наказания да бъдат въведени и срещу всички тези, които дават финансова или техническа помощ, а също по този начин вземат участие в застраховането на такива кораби.

Сенаторите оферират да се обърне съществено внимание на активността на две строителни компании – швейцарската Allseas и италианската Saipem, които правят действия по полагане на тръбите на газопровода „ Северен поток 2 “.

Отбелязва се също по този начин, че законопроектът ще обгръща всички кораби, употребявани за полагане на газопроводи на дълбочина от 30 метра и повече за износ на съветски газ, като по този метод под ограничавания може да попадне и газопроводът „ Турски поток “.

Както е съобщил за изданието един от високопоставените сътрудници на сенатора републиканец, осведомен със законопроекта, документът е бил построен въз основата на предишните старания на Съединени американски щати, ориентирани към прекъсването на петролния износ от Иран.
Проектът за газопровода „ Северен поток 2 “ планува създаване на две тръби от газопровода с потенциал за 55 милиарда куб м газ годишно всяка от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Намерението е газопроводът да бъде приключен до края на 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР