Сенатът на САЩ (горната камара на американския Конгрес) гласува в

...
Сенатът на САЩ (горната камара на американския Конгрес) гласува в
Коментари Харесай

US Сенатът поряза Байдън за задължителната COVID ваксинация

Сенатът на Съединени американски щати (горната камара на американския Конгрес) гласоподава в сряда за анулация на подкрепяната от президента Джо Байдън наложителна имунизация против COVID-19 за частния бизнес, заяви FOX Bussiness. Гласуването приключи с 52 гласа " за " против 48 гласа " срещу ".

Умереният демократ Джо Манчин от щата Западна Вирджиния и Джон Тестър от щата Монтана се причислиха към републиканците, с цел да гласоподават в интерес на анулацията.

Дори и с утвърждението на Сената, подкрепената от Републиканската партия резолюция обаче е малко евентуално да анулира наложителната имунизация . Не се чака Камарата на представителите, долната камара, която е следена от демократите, да предприеме мярката и президентът Байдън евентуално ще наложи несъгласие на законопроекта.

Припомняме, че Федерален съд в Съединени американски щати наложителната ваксина против COVID-19 за здравни служащи в 10 щата.

10-те щата съдиха администрацията на Байдън, като настояват, че заповедта за наложителна имунизация е противоконституционна.
 Съд в Съединени американски щати забрани наложителната имунизация
Съд в Съединени американски щати забрани наложителната имунизация

Удар по политиката на Джо Байдън против COVID-19

В началото на ноември, Апелативният съд на Съединени американски щати спря действието на наложеното от президента условие за наложителната имунизация на чиновници на огромни компании.

Белият дом подреди на към 84 милиона чиновници от частни компании в страната да бъдат имунизирани против ковид или постоянно да се подлагат на проби до 4 януари 2022 година Както следва от заповедта, тази мярка е предопределена за предприятия с личен състав от 100 или повече души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР