Сенатът на САЩ гласува в петък вечерта за разглеждане на

...
Сенатът на САЩ гласува в петък вечерта за разглеждане на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ направи крачка напред за финансирането на Украйна

Сенатът на Съединени американски щати гласоподава в петък вечерта за разглеждане на финансов пакет от 95,3 милиарда $ за Украйна, Израел и други цели на националната сигурност.

Според изданието The Hill 64 сенатори са дали своят вот " за " и 19 " срещу ". 14 републиканци и двама самостоятелни сенатори се причислиха към демократите, с цел да стартират публично спор по законодателството. Сега законопроектът ще бъде по-близо до приемането му в горната камара. Гласуването се състоя след договаряния, траяли през целия ден. Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър отстрани наредбата за сигурност на границата на Съединени американски щати от законопроекта, откакто всички републикански сенатори като се изключи четирима гласоподаваха да бъде блокирана.

Законопроектът планува 60 милиарда $ за Украйна, 14 милиарда $ за помощ за сигурността на Израел, 9 милиарда $ за филантропична помощ за цивилни в линията Газа, Западния бряг и Украйна и 4,8 милиарда $ за поддръжка на съдружниците в Индо-Тихоокеанския район.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл прикани сътрудниците си да продължат със законопроекта. Той подсети на сенаторите, че имат „ отговорност “ да „ обезпечат общата защита и да въоръжат идващия главнокомандващ (президента – бел.ред) с инструментите за преодоляване на американската мощност “.

Както по-рано оповестиха редица медии, подготвяният от Сената законопроект мъчно ще пробие път, тъй като няма поддръжка измежду републиканците, които имат болшинство в долната Камара на представителите /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР