Сенатът на САЩ гласува в четвъртък вечерта за приемане на

...
Сенатът на САЩ гласува в четвъртък вечерта за приемане на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ гласува временно финансиране до 23 декември

Сенатът на Съединени американски щати гласоподава в четвъртък вечерта за приемане на краткотраен законопроект за попречване затварянето на държавното управление в края на тази седмица, защото финансирането му изтича в петък в среднощ, заяви CNN.

Гласуването приключи със 71 гласа " за " против 19 гласа " срещу ".

След като е минал през Сената, законопроектът може да отиде при президента Джо Байдън , с цел да бъде подписан като закон. Камарата на представителите  утвърди мярката в сряда.

Временната мярка ще удължи финансирането с още една седмица - до петък, 23 декември - с цел да даде време на договарящите в Конгреса да завършват договорката за целогодишно държавно финансиране с нови съществени равнища на разноски.
 US Конгресът утвърди краткотрайно финансиране до 16 декември
US Конгресът утвърди краткотрайно финансиране до 16 декември

Малко преди крайния период в среднощ и настъпващото прекъсване на финансите

В знак на прогрес водещите договарящи оповестиха във вторник вечерта, че е реализирано съглашение .

Председателят на комисията по бюджетните заеми на Сената Патрик Лийхи сподели в изказване, че той и високопоставеният републикански член Ричард Шелби и ръководителят на комисията по бюджетните заеми на Камарата на представителите Роза ДеЛауро са постигнали двупартийна, двукамарна рамка, която може да мине в Камарата на представителите и Сената и да бъде подписана от президента.

Засега обаче договарящите не са дали доста детайлности по отношение на съглашението.

В сряда Шелби сподели, че горната линия е към 1,7 трилиона $, само че не пожела да даде детайлности. Шелби сподели, че точните разпределения към другите държавни организации към момента се договарят.

Съобщението, че е реализирано рамково съглашение за по-широк законопроект за разноските, съставлява огромен пробив в договарянията, само че в този момент има още доста работа, защото законодателите работят за завършване на дребния шрифт и спецификата на това, което ще включва обширното законодателство.

Очакванията на Капитолийския рид са, че Конгресът ще успее да избегне прекъсване, само че водачите на Конгреса нямат доста място за неточности поради късите периоди, пред които са изправени, тъй че натискът върху законодателите е огромен.

Двупартийно съглашение за съглашение за пълногодишно държавно финансиране се оказа предизвикателство за реализиране на фона на противоречие сред двете страни по отношение на това какъв брой пари би трябвало да бъдат изразходвани за вътрешни цели, разнообразни от защитата.

Републиканците са сериозни към неотдавнашните вътрешни разноски на демократите и настояват , че ограниченията, които демократите са приели, до момента в който са направлявали и двете камари на Конгреса, са били разточителни и ще влошат инфлацията.

Демократите отвръщат, като споделят, че тези ограничения са нужни, с цел да оказват помощ на страната да се възвърне от опустошителното влияние на пандемията, както и за справяне с други сериозни цели. Демократите споделят, че парите за отговор на Covid, опазването на здравето и климата не би трябвало да значат, че през идната година би трябвало да има по-малко пари за държавни интервенции и вътрешни разноски, разнообразни от защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР