Сенатът на САЩ гласува единодушно за осъждането на Владимир Путин

...
Сенатът на САЩ гласува единодушно за осъждането на Владимир Путин
Коментари Харесай

САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите  

Сенатът на Съединени американски щати гласоподава единомислещо за осъждането на Владимир Путин като военнопрестъпник.

Рядко срещаният избор на представители на разнообразни партии прикани Международния углавен съд в Хага да проверява решението на Путин да нахлуе в Украйна.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумер съобщи в речта си преди гласуването, че Путин би трябвало да бъде измамен под отговорност за "зверствата " в Украйна.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, който е вносител на законопроекта, съобщи: "Следващата стъпка за мен е да работя с нашите английски съдружници и, уповавам се, с други, с цел да създадем разследваща група, която да направи обществено притежание съветските военни елементи, участващи във военни закононарушения, и да стартира да показва имената на техните командири. Кампанията за наименуване на имената на нарушителите е в ход ".


Междувременно държавното управление на Съединени американски щати осмя наложените от Русия наказания против американския президент Джо Байдън и други политици, съобщи ДПА.
“Искам да отбележа, че президентът Байдън е младши, тъй че може да са глобили татко му, безконечна му памет”, съобщи говорителката Джен Саки.

Пълното име на американския президент е Джоузеф Робинет Байдън младши. Името на татко му е Джоузеф Робинет Байдън старши и това име е въведено в листата със наказания.

"Няма да се изненадате, че никой от нас не възнамерява туристически визити в Русия ", добави Саки.

Руското външно министерство разгласява собствен лист със наказания против 13 лица, на които към този момент е неразрешено да влизат в Русия. Сред тях са Байдън, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, министърът на защитата Лойд Остин, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, както и Саки. Освен тях на наказания е подложена и Хилари Клинтън.
dnes. bg


.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР