Сенатът на САЩ гласува да одобри законопроект за 95 милиарда

...
Сенатът на САЩ гласува да одобри законопроект за 95 милиарда
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ приема законопроект за 95 милиарда долара, включително помощ за Украйна

Сенатът на Съединени американски щати гласоподава да утвърди законопроект за 95 милиарда $ за даване на помощ за сигурност на Украйна, Израел и Индо-Тихоокеанския район, откакто притегли голяма поддръжка от двете партии в подтик към главните външнополитически цели на Джо Байдън.

Окончателното приемане на законодателството в Конгреса във вторник поставя завършек на политическото запушване, траяло месеци и хвърли подозрение върху способността на Америка да излъчва мощ по света.

Одобрението от Капитолийския рид ще проправи пътя за Вашингтон бързо да изпрати нови оръжия в Украйна, до момента в който се бори с пълномащабното навлизане на Русия: американски чиновници споделиха, че известна помощ за Киев ще бъде предоставена до дни.

Това също по този начин ще ускори военната помощ на Съединени американски щати за Израел, откакто той замени офанзиви с дронове и ракетни удари с Иран през последните 10 дни – и идва макар възходящото напрежение сред Белия дом и израелските водачи по отношение на воденето на войната в Газа против Х...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР