Сенатът на САЩ днес даде началото на историческия втори процес

...
Сенатът на САЩ днес даде началото на историческия втори процес
Коментари Харесай

В Сената започна историческият втори процес за импийчмънт срещу Тръмп

Сенатът на Съединени американски щати през днешния ден даде началото на историческия втори развой за импийчмънт против някогашния президент Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Обвинението против Тръмп е, че той е подстрекавал смъртоносния протест против американския Капитолий на 6 януари 2020 година

Това е първият случай, когато някогашен президент е обект на импийчмънт, както и първият случай, когато сходна процедура стартира за повторно против президент на Съединени американски щати. Но макар сериозното обвиняване и невижданите условия, изходът не провокира особени безредици - множеството републиканци в Сената към този момент обявиха, че няма да гласоподават за осъждането на някогашен президент.

За наказание на Тръмп е належащо болшинство от 2/3 от 100-те сенатори. Но 45 републиканци към този момент обявиха, че не се усещат способени да съдят " елементарен жител ", който към този момент не заема президентския пост.

Самият Доналд Тръмп изиска през вчерашния ден от Конгреса да приключи процеса за импийчмънт против него. В предадените 78 страници писмени причини на юристите му се споделя, че обвинителният акт е противоконституционен по няколко аргументи, а единствено една би трябвало да стига, с цел да бъде разгласен неотложно за незабележим и несъстоял се. Да се даде ход на този " политически спектакъл " съгласно тях би сложило под опасност американската народна власт.

Адвокатите считат, че Сенатът няма право да съди Тръмп в този момент, откакто към този момент е напуснал поста (аргумент, който се оспорва даже от някои консервативни адвокати, означи Асощиейтед прес) и отхвърлят, че задачата на процеса е правораздаване.

" Вместо това той съставлява единствено себелюбив опит на водачите на демократите в Камарата на представителите да се възползват от възприятията на смут и комплициране, които се стовариха върху всички американци от целия политически набор, когато видяха разрушението в Капитолия на 6 януари, провокирано от едвам няколкостотин души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР