Сенатът на Съединените щати прие в сряда единодушно Закон за

...
Сенатът на Съединените щати прие в сряда единодушно Закон за
Коментари Харесай

САЩ гласуваха закон, целящ отписването на китайски компании от американските борси

Сенатът на Съединените щати одобри в сряда единомислещо " Закон за отчетност на холдинговите задгранични компании ", който законопроект може да докара до отписването на китайските компании от американските фондови тържища.

Законопроектът има за цел да се усили надзора над китайските компании. Според него ако Съветът за счетоводен контрол на обществените сдружения не е в положение да ревизира отчети на счетоводни компании, употребявани от емитенти на акции в продължение на три години, тези фирми-емитенти на акции ще би трябвало да се отдръпват (делистват) от тържищата в Съединени американски щати, съобщи БНР.

Все отново законодателството, което също по този начин е подкрепено от администрацията на президента Тръмп, занапред ще би трябвало да бъде гласувано от Камарата на представителите.

След новината акциите на огромните китайски компании, търгувани на Уолстрийт, се сринаха внезапно, само че единствено за малко, като акциите на JD.com поевтиняха с над 4%, на Alibaba - с 2,5% и на Baidu - с 3%.

Спадът обаче беше стеснен предвид на днешната възходяща търговия на Уолстрийт, като показател DJIA нараства с 1,45%, S&P500 - с 1,63% и Nasdaq Composite - с 1,9%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР