Сенатът на Аржентина одобри данък върху състоянието на около 12

...
Коментари Харесай

В Аржентина облагат богатите с данък COVID-19 |

Сенатът на Аржентина утвърди налог върху положението на към 12 000 от най-богатите хора в страната, с цел да покрие ограниченията против ковид, в това число медицинските доставки и помощи за бедните и дребния бизнес.

В сесия, предавана онлайн в YouTube, и след дълъг спор, по този начин нареченият " принос за взаимност " беше утвърден с 42 гласа " за “ и 26 " срещу “, заяви Агенция Франс Прес.

Правителството на президента Алберто Фернандес се надява да събере 300 милиарда песо (3,75 милиарда долара) с еднократната такса, която по-рано бе призната от Камарата на депутатите със 133 " за " против 115 " срещу ".

44-милионното население на Аржентина е мощно наранено от ковид, с повече от 1,4 милиона случая и над 39 500 умряли, съгласно данни от университета " Джонс Хопкинс ". Пандемията изостри така и така високите равнища на безработица и беднотия в страната, която е в криза от 2018 година

Според схемата - наричана още " милионерски налог " ​​- хората с декларирани активи над 200 милиона песо ще заплащат прогресивна ставка до 3,5% върху положението си в Аржентина и до 5,25% върху това отвън страната. От приходите 20% ще отидат за медицински консумативи за пандемията, други 20% за дребния и междинен бизнес, 15% за обществени разработки, 20% за стипендии за студенти и 25% за предприятия за природен газ.

" Данъкът ще засегне 0,8% от общите данъкоплатци “, сподели един от създателите на плана, законодателят Карлос Хелер. " 42% имат активи в долари, от които 92% се намират в чужбина. "

Той сподели, че проектът е " надалеч от облагането на индустриалната активност “.

От другата страна Даниел Пелегрина, президент на мощното Аржентинско селско общество (SRA), предизвести, че Хелер " желае да го показа като принос на най-богатите, само че ние знаем какво се случва с всички тези неповторими налози, те остават вечно “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР