Семейството, ужилило с милиони левове НОИ и над 30 пловдивчани,

...
Семейството, ужилило с милиони левове НОИ и над 30 пловдивчани,
Коментари Харесай

Семейството, ужилило с 3 млн. лева НОИ, получи присъди

Семейството, ужилило с милиони левове Национален осигурителен институт и над 30 пловдивчани, получи своите присъди през днешния ден.
Прочетете още
Александрина Георгиева и съпругът  и Лазар Лазаров бяха осъдени с три години и седем месеца затвор. Заедно с тях под наказателна отговорност бе привлечена и щерка им Николина. За разлика от родителите си, тя се размина само с административно наказване по член 78а - 2500 лв.. За присъдата удостовери един от бранителите на ужилените адв. Бозуков.

В същото време хората, ужилени от Александрина и фамилията й получиха отмъщение, като съдът призна напълно заведените от тях цивилен искове в цялостен размер. Присъдата не е влезнала в действие, а предстои на обжалване и митинг. 

Припомняме, че Александрина Георгиева бе задържана при започване на декември 2019 година по обвиняване, че е измамила 28 пенсионери, взимайки парите им за заплатен трудов стаж без действително да ги внесе в НАП-Пловдив. Георгиева е някогашен чиновник на Националния застрахователен институт в интервал от 1885 до 2009 година, когато напуща Национален осигурителен институт и основава две частни компании за пенсионни услуги – „ ЕЛ ЕЙ консулт 2017 ” ЕООД и „ НАЙ консулт ” ЕООД. 

Офисът бил в централната част на  Пловдив, като доста хора посещавали сдружението по отношение на пенсионирането си. Във компанията работел и брачният партньор на Георгиева – Лазар Лазаров.  По делото е открито, че за двамата въвели в  подвеждане 32 жители, на които не им достигал трудов стаж за пенсия. Те им обяснили, че е нужно да доплатят избрана сума пари в Национална агенция за приходите, с цел да си закупят застрахователен стаж. Така потърпевшите предали на обвинените разнообразни суми пари – от 1 500 лв. до 32 000 лв. или общо  234 025 лв.. Двамата не внесли парите в Национална агенция за приходите, а ги задържали за себе си. Причинената имотна щета на потърпевшите не е  възобновена.

По време на делото бе упрекната и дъщерята на Александрина – Николина.

В основата на схемата била Георгиева, а другите двама от фамилията са помагачи. По време на  реализация на Икономическа полиция по отношение на ареста ѝ са претърсени 6 адреса в Пловдив, като са конфискувани голям брой неистинен документи, печати на компании, трудови книжки, компютри, досиета и други уличаващи документи и принадлежности, свързани с незаконната активност, както и близо 8000 лв. кеш. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР