Семейството съди Google, твърдейки, че приложението му Maps е накарало баща му да кара с кола от срутен мост до смъртта си, казват адвокати

...
Google е съден от семейството на мъж от Северна Каролина,
Коментари Харесай

Google е съден от семейството на мъж от Северна Каролина, който твърди, че приложението Maps на компанията миналата година го е накарало да потегли от срутен мост и да падне от около 20 фута до смъртта си, според делото.

Филип Паксън следваше указанията на Google Maps, докато се прибираше вкъщи късно през нощта през септември 2022 г. от партито за 9-ия рожден ден на дъщеря си, когато навигационната система го насочи да мине по немаркиран и небарикадиран мост, който се беше срутил преди години, се казва в делото, подадено във вторник.

Паксън се отдалечи от небарикадирания ръб на моста в Хикори, Северна Каролина, и се удави, се казва в делото.

Съдебният иск твърди, че съседите са изразили загриженост, че Google Maps е прекарал шофьори през моста, за който се твърди, че не е бил ремонтиран след частичното му срутване през 2013 г.

МАУНТЕЙН ВЮ, Калифорния - 15 МАЙ: Централата на Google се вижда в Маунтин Вю, Калифорния, САЩ на 15 май 2023 г. (Снимка от Tayfun Coskun/Anadolu Agency чрез Getty Images) МАНТИН ВЮ, Калифорния – 15 МАЙ: Централата на Google се вижда в Маунтин Вю, Калифорния, САЩ на 15 май 2023 г. (Снимка от Tayfun Coskun/Anadolu Agency чрез Getty Images) Tayfun Coskun/Anadolu Agency/Getty Images

„Години преди тази трагедия жителите на Хикори поискаха пътят да бъде поправен или правилно барикадиран, преди някой да бъде ранен или убит. Исканията им останаха без отговор“, каза в изявление адвокатът на семейство Паксън Робърт Цимерман. „Открихме, че Google Maps погрешно насочва шофьори като г-н Паксън към този срутен път в продължение на години, въпреки че получихме оплаквания от обществеността, изискващи Google да коригира своята карта и упътвания, за да маркира пътя като ЗАТВОРЕЕН.“

Въпреки че жителите уведомиха Google Maps за опасния мост, приложението продължи да навигира шофьорите по него, твърди костюмът, който включва доклад, направен в Google Maps от жена, която го моли да актуализира своята навигационна система; CNN не е в състояние да провери истинността на експоната.

„Не можете да пресечете този път. GPS изпраща хора тук, което е особено опасно за колите за спешна помощ“, гласи докладът, изпратен до Google Maps. „Моля, актуализирайте тази карта, така че GPS да е точен.“

Изглежда, че жената е получила имейл с автоматичен отговор от Google Maps, който й благодари за доклада, показва съдебната документация: „Вашето предложение се преглежда. Благодаря, че сподели знанията си. Ще ви уведомим, след като промените бъдат публикувани“, се посочва в него.

Освен Google, семейството съди своята компания майка, Alphabet, и две местни компании, за които твърди, че са отговорни за поддържането на земята и моста, заедно с правилните барикади и предупредителни знаци, и не са успели да поправят моста или да поставят барикади и предупреждения за опасност. Делото твърди небрежност и умишлено и безразсъдно поведение от страна на компаниите и търси неуточнена сума като наказателни щети.

Google изпитва „най-дълбока симпатия към семейство Паксън“, се казва в изявление на CNN. „Нашата цел е да предоставим точна информация за маршрута в картите и преглеждаме това дело.“ CNN потърси коментар от съответниците Tarde, LLC и Hinckley Gauvain, LLC.

Хората си проправят път пред офисите на Google на 4 юли 2022 г. в Ню Йорк. Хората си проправят път пред офисите на Google на 4 юли 2022 г. в Ню Йорк. Джон Смит/VIEWpress/Гети изображения

Паксън е оцелял от съпругата си Алисия и двете дъщери на двойката на възраст 9 и 7 години, се казва в иска.

Алиша Паксън каза пред CNN в събота, че полицаи са дошли на вратата й след смъртта на съпруга й.

„Само изражението на лицата им, разбирате ли, просто знаех“, каза тя. "Това беше най-лошият ден в живота ми."

Тя каза на дъщерите си: „Татко претърпя злополука и отиде в рая.“ Най-голямата й дъщеря, каза тя, се ядоса.

„Искам татко“, каза тя. „Какво ще правим на Деня на бащата? Не искам да се женя. Той няма да бъде там", спомня си Алиша Паксън.

В по-ранно изявление, споделено от нейните адвокати, Алиша Паксън каза, че семейството й иска „да се увери, че гласовете ни се чуват“.

„Дъщерите ми прекараха първия си Ден на бащата без баща си. Трябваше да празнуват и да прекарват времето си с Филип, който посвети живота си на семейството си. Вместо това те трябваше да погледнат през масата за вечеря и да видят празен стол“, каза съпругата.

„Нашите момичета питат как и защо баща им е умрял, а аз не мога да намеря думи, които те могат да разберат, защото като възрастен все още не мога да разбера как са постъпили онези, които отговарят за GPS упътванията и моста с толкова малко внимание към човешкия живот“, каза Паксън.

"Никой никога не трябва да губи любим човек по този начин."

„Както толкова много шофьори, Филип се довери на Google Maps, за да го отведе безопасно до вкъщи от детския рожден ден“, каза семейният адвокат Лари Бендески в изявление. „Доверието му в Google Maps и неуспехът на пазачите на пътищата и мостовете да си свършат работата му струваха живота.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР