Семейството на разкъсаната от глутница кучета в Долна Оряховица Мирослава

...
Семейството на разкъсаната от глутница кучета в Долна Оряховица Мирослава
Коментари Харесай

Тъмен облак надвисна над болницата в Горна Оряховица. Близките на разкъсаната от кучета санитарка искат 450 000 лв.

Семейството на раздраната от глутница кучета в Долна Оряховица Мирослава Стоянова желаят от общинската болница в Горна Оряховица, където е работила като санитарка, 450 000 лева обезщетение за гибелта й.

На 30 март 40-годишната Мирослава Стоянова бе раздрана грубо от кучетата пред дома си в Долна Оряховица, когато тръгвала за работа в 6,30 сутринта. Семейството й е наело юрист, като преди дни в болничното заведение е получена покана за рекордните 450 000 лв.. Искът е подаден, откакто Национален осигурителен институт разгласи случая за трудова акцидент.

Към притежателя на кучетата още няма предявени искания. Предстоят договаряния от страна на болничното заведение с юриста за понижаване на сумата и разсрочено непринудено погашение на компенсацията, като предлагането ще внесат в Общинския съвет. Местният парламент ще взема решение дали да се подписва извънсъдебно съглашение, или да се водят каузи.

„ Болницата е шеф, а станалото е оповестено за трудова акцидент, надлежно потърпевшите лица имат право за обезщетение. Това е така наречен безвиновна отговорност на работодателя и по тази причина е поканата, която сме изпратили към болничното заведение. Ако откажат, следва най- евентуално дело ”, разяснява юристът на ищците, представен от Дарик.

„ Съболезнования на околните, казусът е доста тежък. Веднага след нещастието ние събрахме в болничното заведение непринудено пари и дарихме сума на околните. Изплатихме е брутна заплата. От морална позиция за мен е безусловно недопустимо болничното заведение да поеме цялата тежест, а не стопаните на кучетата ”, разяснява шефът на здравното заведени доктор Иван Иванов.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР