Семейството на Кун-хий Лий, покойния председател на Samsung, ще плати

...
Семейството на Кун-хий Лий, покойния председател на Samsung, ще плати
Коментари Харесай

Фамилията зад Samsung изплаща 10.8 млрд. долара данък върху наследство

Семейството на Кун-хий Лий, починалия ръководител на Samsung, ще заплати над 10.8 милиарда $ налози върху завещание за неговите парцели и ще подари голямата му частна сбирка с творби на изкуството на куратори.

Лий, на който се приписва превръщането на южнокорейската компания в най-големия производител на смарт телефони и чипове, умря на 25 октомври предходната година. Сега фамилията му би трябвало да се оправи със солидния унаследен налог, написа „ Ройтерс “.

Обществен интерес имаше и към апелите сбирката на Лий, оценена на близо 2 милиарда $, да остане в Южна Корея. Фамилията възнамерява да направи огромно подаяние, с цел да направи обезщетение за осъждането на Лий за укриване на налози и присвоявания преди повече от десетилетие.

Данъкът ще бъде изплатен в границите на пет години с шест вноски, започвайки от този месец. „ Наше гражданско обвързване и отговорност е да платим всички налози “, се споделя в изказване, оповестено от Samsung.

Според анализатори фамилията евентуално ще употребява заеми и дивиденти както от своите, по този начин и от акциите на Лий.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР