Семейството ми претърпя щети за хиляди левове. Не стига, че

...
Семейството ми претърпя щети за хиляди левове. Не стига, че
Коментари Харесай

Бургазлийка изригна: Претърпяхме щети за хиляди левове от наводнението, а сега ни отказват помощ!

Семейството ми претърпя вреди за хиляди левове. Не стига, че помощта, която сякаш би трябвало да им даде страната от 325 лв., е смешна, само че на майка ми и татко ми е отказано даже тази оскъдна сума. Това написа Ели Георгиева от Бургас.  Семейството й - Любомир и Мила Георгиеви са притежатели на парцел в село Ливада - нова и доста добре поддържана къща преди бедствието. Тя се намира тъкмо до дома на баба Иванка, която е една от жертвите на бедствието.

" Щетите са големи по къщата, битовата техника, 2 коли са отвън строя, а разноските по възобновяване ще надвишават 20 хиляди лв.. Държавата се подиграва с нас! Не стига, че тази помощ от 325 лв. е смешна, само че на родителите ми е отказана, тъй като по персонална карта са поданици на град Бургас, а не на село Ливада, където имат личен парцел, потърпевш от бедствието. Няма такава страна! Според мен не е обикновено да им отхвърлят в случай, че те имат още 2 жилището - 1 в Бургас и 1 в Царево. Т.е. - могат ли да бъдат регистрирани и в 3 по едно и също време? Нали помощта е за възобновяване на вредите след наводнението ", възмущава се Ели Георгиева пред " Флагман ".



Казусът фактически е доста забавен, тъй като до този миг не е обществено известно на какъв принцип се раздават помощите: Дали единствено на потърпевшите от бедствието с непрекъснат адрес в обитаемото място или на всички наранени къщи?



Друг е въпросът каква би трябвало да бъде формулата на подкрепяне. Да се отпускат средства съгласно вредите и обществения статус на фамилията, или да се раздават на калпак?

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР