Семейство Зеленски потрива ръчички, Кулеба изразява удоволствие, Арестович обещава да

...
Семейство Зеленски потрива ръчички, Кулеба изразява удоволствие, Арестович обещава да
Коментари Харесай

За новите доставки добра дума промълвете! Двете страни на оръжейната щедрост на Запада

Семейство Зеленски потрива ръчички, Кулеба показва наслаждение, Арестович дава обещание да стигне до Омск. Такива или сходни настроения през днешния ден показва формален Киев – дават им нова партида оръжия. Министърът на „ незалежната “ защита Резников с наслада кани западните оръжейници на украинския полигон: „ Мисля, че това е добър късмет за нашите сътрудници в Полша, Съединени американски щати, Франция, Германия или за нашите турски сътрудници да тестват оръжията си “.

Между другото, заместник-министърът на външните работи на Украйна Емине Джапарова предложи НАТО да сътвори боен център на източните граници, да вземем за пример в Полша: това „ ще способства за нашия евроатлантически прогрес и ще ни разреши да увеличим съдействието в такива значими области като гарантиране на сигурността на общите граници “.

С хъба към момента доста неща не са ясни, само че оръжието тече. Говорител на Министерството на защитата на Съединени американски щати на брифинг на 20 юли сподели, че Съединените щати взаимно са подготвили повече от 20 единици MLRS /РСЗО/ HIMARS за прекачване в Украйна, от които 12 към този момент са в развой на изпращане.

По-рано координаторът по стратегически връзки в Съвета за сигурност на Съединени американски щати Джон Кирби съобщи, че новият пакет от военна помощ за Украйна ще включва четири нови установки HIMARS. Освен това Пентагонът се концентрира върху доставката на ракети с обхват до 80 км.

Британците не изостават от американските си сътрудници. Министърът на защитата Бен Уолъс сподели, че Лондон трансферира 36 105-милиметрови артилерийски оръдия L-119, 20 155-милиметрови самоходни оръдия M-109 и 50 000 снаряда за тях, 1600 противотанкови оръжия, радиолокационни системи за противобатарейна битка и няколкостотин дрона.

Онзи ден Винсент Туре, експерт от Френската фондация за стратегически проучвания, сподели, че „ Киев е изцяло подвластен от западната поддръжка във връзка с обновяването на своите артилерийски арсенали “. Той беше чут и в този момент ръководителят на френското външно министерство Катрин Колона разгласи за шест самоходни оръдия ЦЕЗАР, които също бързат за Украйна.

Ръководителят на комисията по защита на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман съобщи, че Германия би трябвало да се откаже от така наречен циркулярни (чрез посредници) доставки на тежко оръжие за Украйна и да стартира непосредствено да доставя такова оръжие.

Министърът на защитата на Литва Арвидас Анусаускас разгласи нов пакет от военна помощ. Той не назова периодите и размерите на доставките, само че най-вероятно това ще бъдат бронетранспортьорите M113 и M577, както и амуниции, нужни за подготовката на запаса.

Както сподели ръководителят на районната военна администрация на Лвов Максим Козицки след среща с чешките военни, последните са подготвени да оборудват база за образование на украинските военни в област Лвов.

Освен това чешката компания за огнестрелни оръжия Colt CZ Group SE възнамерява да реалокира индустриалните си линии в Украйна. Фирмата може също по този начин да отвори дъщерни сдружения за разширение на индустриалния потенциал. Според чехите това „ ще помогне на Украйна да премине по-бързо към оръжейните стандарти на НАТО, а украинските военни ще разполагат с висококачествени и съвременни европейски оръжия “.

Въпреки това „ хъсът за доставка на оръжия” не е характерен за всички политически представители на западния свят.

Така министърът на въоръжените сили на Франция Себастиан Лекорню съобщи, че предаването на 18 оръдия Цезар на Украйна е понижило артилерийския парк на френската войска с съвсем една четвърт. Този парк е в действителност дребен.

Financial Times неотдавна писа за обстоятелството, че запасите от оръжия в Европа може скоро да се изчерпят.

Министърът на защитата на Германия Кристина Ламбрехт също сподели, че ресурсите на Бундесвера за помощ на Украйна са на привършване. „ Вече не можем да даваме доста от запасите на Бундесвера, ще го кажа доста ясно и моят сътрудник (има поради Резников) също знае за това “, цитира Die Welt думите на министъра.

Едновременно с фрау Ламбрехт, се изрече и инспекторът на сухопътните войски, генерал-лейтенантът от Бундесвера, Алфонс Майс, който сподели, че ресурсите на Русия са на практика неизчерпаеми. „ Руските въоръжени сили не трябва да се подценяват, тъй като въпросът е освен във внушителния боеприпас от техника, само че и в боеспособната жива мощ “, сподели немският боен експерт.

Алфонс Майс счита, че още в този момент можем да забележим част от съветския боен капацитет в хода на СВО в Украйна и с годините този капацитет единствено ще нараства. А някогашният офицер от разузнаването на Министерството на защитата на Съединени американски щати Ребека Кофлър сподели по Fox News, че никакви американски оръжия няма да оказват помощ на Украйна да победи Русия.

„ Няма такова количество пари или оръжие, което да е задоволително за победа на Украйна, тъй като съветската войска е несъизмеримо по-мощна от украинската. Президентът на Украйна слага пред себе си и съдружниците си нереалистичната цел да си възвърне контрола над големите територии, които Русия е овладяла. Кофлър напомни, че Съединени американски щати към този момент са отпуснали 54 милиарда $ на Украйна и са опразнили своите хранилища с оръжия и муниции, само че това не е донесло до никакъв позитивен резултат.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР