Семействата на жертвите от атентатите на 11-ти септември призоваха президента

...
Семействата на жертвите от атентатите на 11-ти септември призоваха президента
Коментари Харесай

Близки на жертви от 11 септември не искат Байдън на церемонията за 20-тата годишнина

Семействата на жертвите от атентатите на 11-ти септември приканиха президента Джо Байдън да не идва на идните церемонии за 20-тата годишнина, в случай че не разсекрети данните за трагичните събития.

Около 1800 души са подписали писмо с гледище да бъдат оповестени документи, които съгласно тях, потвърждават връзка на саудитски публични лица с нападенията.

Близки на починалите и потърпевшите от дълго време настояват, че представители на Рияд са знаели за ударите и не са създали нищо, с цел да ги предотвратят.

Опечалените заведоха дело против саудитското държавно управление, което отхвърля присъединяване. Миналия месец под клетва бяха разпитани няколко някогашни саудитски функционери. Показанията им остават недостъпни, което в допълнение разгневи потърпевшите фамилии.

Разсекретяване да документи отхвърлиха и администрациите на Джорд Буш-младши, Барак Обама и Доналд Тръмп с претекст запазване на националната сигурност, който околните на жертвите отхвърлят като неопрадван за събития с 20-годишна отминалост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР