Семействата, които пострадаха при пожара в Божурище, ще получат по

...
Семействата, които пострадаха при пожара в Божурище, ще получат по
Коментари Харесай

Пожарът в Божурище тръгнал от самозапалване на мъж, живеещ в блока

Семействата, които пострадаха при пожара в Божурище, ще получат по 1500 лева помощ от общината. Това ще бъде решено на изключителна сесия в понеделник. Ще бъде открита и дарителска сметка.

Огънят лиши живота на един човек и изпепели домовете на девет души. Пожарът унищожи изцяло покрива и втория етаж на постройката. Блокът ще остане затворен за притежателите на жилищата до понеделник, защото постройката е рискова. Ако постройката не предстои на ремонт, тогава тя ще бъде разрушена, като фамилиите ще би трябвало да поемат разноските по разрушението. От общината обясниха, че ще създадат всичко допустимо това да не се случва.

„ Ужас беше. Излезнахме с облеклата на гърба си, не взехме нищо. Днес, в случай че мога да влезна, ще влезна. Ако не, ще чакам”, сподели пред камерата на БТВ Здравка Вълчева, една от дамите, изгубили дома си при пожара. Тя добави, че техен комшия се самозапалил в дома си и това довело до пожара. „ Затворен човек беше. Не приказваше, не излизаше, само че експанзия не е показвал”, споделя още тя. Семейството на Здравка е краткотрайно настанено в общинско жилище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР