Селтик ще стартира кампанията си за историческа 10-та последователна титла

...
Селтик ще стартира кампанията си за историческа 10-та последователна титла
Коментари Харесай

Селтик започва защитата на титлата си срещу Хамилтън

Селтик ще започва акцията си за историческа 10-та поредна купа на шотландската Висша лига с домакинство на Хамилтън на 2 август, стана ясно от програмата за идващия сезон.

Съставът на Нийл Ленън бе коронясан за първенец за девета поредна година през май, когато акцията бе прибързано прекъсната поради пандемията от ковид. Воденият от Стивън Джерард Рейнджърс ще се опита спре превъзходството на безконечния си противник, като стартира акцията си с посещение на Абърдийн на „ Питъдри “ предходния ден. Мачовете ще се играят пред празни трибуни, а първото дерби сред Селтик и Рейнджърс ще се организира на „ Селтик Парк “ в средата на октомври.

Шотландските футболни шефове се надяват рестриктивните мерки по отношение на обществената отдалеченост да бъдат задоволително разхлабени дотогава, с цел да разрешат на прочут брой последователи да участват по трибуните. Грандовете от Глазгоу се срещат за своя обичаен новогодишен конфликт на терена на Рейнджърс на 2 януари – когато ще бъдат маркирани и 50 години от нещастието на „ Айброкс “, в която 66 души изгубиха живота си. Няма да има зимна пауза.

Изпълнителният шеф на Шотландската професионална футболна лига Нийл Донкастър съобщи: „ Футболът играе неповторима роля в обществения, културен и стопански живот на Шотландия, и съм сигурен, че милионите буйни почитатели, който наблюдават нашето състезание, ще приветстват тази забележителна крачка към подновяването на срещите. Разкриването на програмата за сезон 2020/21 ще разреши на клубовете и почитателите да започват обмисляне на своите графици, само че би трябвало да бъде очебийно, че те остават обект на утвърждение от шотландското държавно управление за рестарта на футбола в Шотландия “, сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР