Село Звездица ще се сдобие с нов квартал. Съветниците от

...
Село Звездица ще се сдобие с нов квартал. Съветниците от
Коментари Харесай

Село Звездица се разширява с 85 дка

Село Звездица ще се снабди с нов квартал. Съветниците от комисията по архитектура към Общински съвет – Варна утвърдиха Подробен организационен проект - План за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на близо 85 дка, с които обитаемото място ще бъде разширено. Терените са намират в местността „ Поляните “ и са напълно частна благосъстоятелност, стана ясно на днешното съвещание.

Територията е предопределена за жилищно, нискоетажно строителство. Това значи, че постройките ще са до три етажа, до 10 метра височина, разясни основният проектант на Варна Виктор Бузев. Парцелите са с друга повърхност – сред 700 и 4 000 кв. м.

Съветниците утвърдиха също ПУП-ПРЗ на парцели, отредени за уголемение на гробищния парк и улична регулация в кв. „ Галата “. Към досегашното гробище, чийто потенциал е напълнен на 99%, ще бъдат прибавени нови 4 дка. Става дума за някогашни военни терени, които страната даде на Община Варна.

Другата тематика, която членовете на комисията разискаха, беше устройственият проект на „ Боровец – север “. Те дадоха позитивно мнение за разрешаване изработването на ПУП-ПРЗ на тази част от селищното образувание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР