Село Шишенци е едно малко селце във Видинска област. В

...
Село Шишенци е едно малко селце във Видинска област. В
Коментари Харесай

Страшната легенда за видинското село Шишенци, обитавано от призраци и самодиви! СНИМКИ

Село Шишенци е едно малко селце във Видинска област. В своята прегръдка, измежду старите къщурки, то пази забавна легенда. Тя може да е доста надалеч от действителността, само че във всяка история се парченце истина.



В село Шишенци живеят почти 120 души, по-голямата част от които са синеоки. Този факт обаче въобще не е най-интересният, обвързван с това място, написа в..



Селцето е ситуирано едвам на 5-6 км. от българо-сръбската граница. Носи му се славата като едно от най-страшните места в България. Местните са повече от сигурни, че в местността има самодиви. Някои от по-възрастните поданици са безапелационни, че точно Шишевци е домът на самодивите.

Никой няма смелостта да излезе вечер откакто се стъмни. Почти всички залостват своите порти, а нощта остава единствено на пустите селски пътища.

Според легендата повода за това е, че всяка вечер по улиците на селото се чуват крясъци на мъже, дами и деца и пердашене на тъпани. Има доста скептици, само че локалните споделят, че хората настръхват и ги побиват тръпки и нямат смелостта да излизат, тъй като не знаят какво ги чака на открито.



Според по- възрастните поданици, когато са били по-млади са имали куража да надникнат през прозорците си. Тогава са ставали очевидци по какъв начин високи дами с бели плебеи танцуват край селцето в кръг с вдигнати към небето ръце.



Легендата гласи, че ехтящите гласове на дами, деца и мъже са на грубо убити хора. Преди доста, доста време сватбари се запътили от прилежащото село, с цел да дават младоженка в Шишенци. Момичето обаче било мечтано от различен, който я желал за себе си.

По пътя към селото на сватбарите им била устроена засада и всички били убити. От този ден нататък те бродят в покрайнината – като призраци или като самодиви. Така и до през днешния ден мистериозната история се споделя от уста на уста в селото, а и отвън него.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР