Село Буковлък е поставено под 14-дневна карантина. Тя започва да

...
Село Буковлък е поставено под 14-дневна карантина. Тя започва да
Коментари Харесай

Затвориха под карантина село Буковлък заради заразените шивачки от цеха в Плевен

Село Буковлък е сложено под 14-дневна карантина. Тя стартира да тече от среднощ.
Причината е, че четири болни от ковид шивачки от огромно дружество в Плевен, които живеят в селото. Жителите на Буковлък са 5 000 души. Предложението бе направено от кмета на обитаемото място Росен Русанов.
Всичките 100 служителки в шивашкото дружество ще бъдат изследвани по PCR метода. Ще има и мобилно тестване в село Буковлък.
В Плевен са открити 32 нови случаи с ковид от 15 април до момента, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия в града доктор Атанас Гарев.
Той уточни, че петима са настанени в болница. От тях една жена е нормализирана в реанимацията, останалите четирима пациенти са в положително положение. Всички останали вирусоносители са сложени на домашно лекуване и под карантина, акцентира доктор Гарев. Те към този момент са без признаци за болестта, посочи той.
По думите му, по гледище на РЗИ-Плевен в шивашкото дружество „ Ветрен “ цехът, в който е открита болестта, и в който работят 100 служащи, е затворен. По преценка на управлението на завода от през днешния ден е затворено цялото дружество, което е с 920 служащи, за две седмици, за опазване тяхното здраве и използване на прецизни противоепидемични ограничения и стерилизация.
"Продължава тестването на контактните в предприятието ", добави доктор Атанас Гарев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР