Селекционерът на юношеския национален отбор по волейбол (U19) Мартин Стоев

...
Селекционерът на юношеския национален отбор по волейбол (U19) Мартин Стоев
Коментари Харесай

Мартин Стоев: Няма рецепта за успеха, момчетата са качествени

Селекционерът на юношеския народен тим по волейбол (U19) Мартин Стоев съобщи, че рецепта за отличното показване на международното състезание в Иран не е имало, а триумфът се дължи на качествата на играчите. Пред медиите, след прибирането вкъщи, Стоев дефинира сребърния орден от шампионата като по-скъп за него спрямо бронза от мондиала през 2006 година, до който изведе мъжкия ни отбор.

" Още не осъзнават какво сте постигнали, само че скоро ще го осъзнаят. Няма рецепта за триумфа, просто момчетата са качествени и упражняват добре. Истина е, че на всяко състезание сме в топ 4. Повечето играят в Суперлигата и сигурно има прогрес, само че видяхме, че има и други прогресиращи тимове. Имаше много положителни тимове на това състезание, най-малко осем можеха да станат първенци. Полша са най-зрелият тим от всички. "

" Четвъртфиналът против Италия беше доста скъп, тъй като в случай че го загубиш, може да се провалиш. Вече всичко останало е по-хубаво, само че и бонус. След финала направихме бърз разбор и споделих на момчетата, че от това състезание трябваше да вземем това, което ни липсваше, с цел да можем следващата година на европейското да сме още по-добри. Аз съм щастив от резултатите. "

Снимка: Lap.bg

" На финала сигурно имаше и малко отмалялост, като не ни доближи това, че поляците ни превъзхождат в самостоятелното майсторство. Превъзхождат ни механически, само че ние би трябвало да се стремим към това равнище и следващата година да ги победим вероятно на европейското състезание. "

" Този орден ми е малко по-скъп от оня с мъжете през 2006-а, тъй като тези деца съм ги отглеждал от 4 години. По-скъп е и от медала ми като състезател, тъй като тогава бях просто дете. Радвам се и за сина ми, само че не ги разделям, веселя се за всички. Имаме право да играем на европейското следващата година и в случай че сме в топ 5, имаме право и на присъединяване на международно през 2023 година "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР