Селекционерът на японския национален отбор по футбол Хаджиме Мориясу похвали

...
Селекционерът на японския национален отбор по футбол Хаджиме Мориясу похвали
Коментари Харесай

Селекционерът на Япония: Щом системата казва, че е гол, значи е гол, в момента има фантастични технологии

Селекционерът на японския народен тим по футбол Хаджиме Мориясу похвали постоянството на играчите си, откакто те изумиха втора нация, притежаваща купата Световен първенец по футбол, при съвсем идентични условия в границите на малко повече от седмица, с цел да си обезпечат прекосяване към осминафиналите в Катар.
 Снимка 597656
Източник:

Сините самураи, както е прякорът на японските футболисти, победиха с 2:1 Испания, откакто изоставаха с 0:1 на полувремето. Същият сюжет се разигра и в срещата с Германия, което в последна сметка се оказа решаващо за отпадането на Бундестима.

Сега Мориясу видя, че играчите му са издържали на много сериозен, натоварен напън от Испания, само че второто полувреме е обърнало развоя на събитията.

" Испания е един от най-хубавите тимове в света и знаехме преди мача, че това ще бъде доста мъчно, и в действителност беше по този начин ", сподели наставникът на азиатците пред кореспонденти след края на срещата. " Но момчетата не се предадоха, устояха и обърнаха хода на мача.
 Япония - Испания 2:1 в мач от група Е на Мондиал 2022
Япония с ново футболно знамение! " Самураите " и засрамена Испания не престават към осминафиналите

" Самураите " ще имат за противник Хърватия, а " Ла Фурия " - Мароко

Всички бяха разчувствани, че още веднъж успяхме да играем като един. Имаше доста почитатели, които пристигнаха чак от Япония, както и такива, които останаха вкъщи. Подаряваме тази победа на народа на Япония и сме доста щастливи от това ", сподели Мориясу с каменно изражение на лицето и едвам доловима усмивка.

Треньорът беше подложен на рецензия за плахата си тактичност, откакто японците бяха победени от Коста Рика във втория мач в групата и това надали не заличи преимуществото от триумфа на старта против Германия.

В срещата с Испания той заложи на актуализирана тактичност, в това число промени в отбраната и изваждането на Рицу Доан, вкарал изравнителния гол.

" По време на тренировката потвърдихме няколко неща и играчите ми дадоха някои хрумвания ", добави той. " Решихме, че ще се пазиме и ще се опитаме да контраатакуваме... това беше избор на всички ни групово. Те желаеха да го създадем по този метод и аз се съобразих. Все отново те са хората на терена ".

Следващият им противник на осминафиналите е Хърватия, втори в група Е и вицешампион от предходния Мондиал в Русия през 2018.

Японците обаче стигнаха до триумфа с доста противоречив втори гол, за който целият свят смяташе, че ще бъде анулиран благодарение на видео-системата на арбитрите (ВАР). Но като същински японец, Мориясу има вяра в напредъка и компютрите.

" Щом системата споделя, че е гол, значи е гол. В момента има фантастични технологии, тъй че в случай че топката бе излязла, те нямаше да зачетат попадението ", добавя експертът.

Доха обаче е особено място за японския футбол. През 1994-а година те играят в този град решаваща подготовка за Мондиал 94 против Ирак и иракчаните бележат късен изравнителен гол, който им коства класирането. Самият Мориясу като футболист на Хирошима по това време, е и в националния тим. А всички в Страната на изгряващото слънце назовават мача Трагедията от Доха.

" За минута се сетих, помислих си го. Но тъкмо тогава играчите ни започнаха да се борят. И към този момент мога да го кажа. Чувствам, че времената са се трансформирали. Тези играчи играят в нова епоха на японския футбол ", приключи експертът.
 Вторият гол на Япония разедини футболния свят
Вторият гол на Япония разедини футболния свят

Какво е вашето мнение?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР