Селекционерът на унгарския национален отбор по футбол Марко Роси включи

...
Селекционерът на унгарския национален отбор по футбол Марко Роси включи
Коментари Харесай

Унгарците: България е опасен отбор

Селекционерът на унгарския народен тим по футбол Марко Роси включи в състава четирима футболисти, които могат да създадат дебют в приятелския мач с Естония или в европейската подготовка от група G против България на 27 март в Будапеща.

Специалистът не се тормози, макар съществуването на неопитните играчи в отбора от общо 24 играчи.

" Отговорността пред нас е голяма. Благодарение на предишните резултати в действителност сме в позиция, в която сме считани за любимци дружно със Сърбия, а почитателите чакат от нас да печелим мачовете. Знаем, че България и Черна гора са доста сложни противници и ни чакат тежки мачове.

България неотдавна смени треньора и тактиката си, играе нападателен футбол и футболистите се борят за всяка топка като за живота си.

Трябва да вършим същото във всеки мач или ще страдаме ", разяснява пред медиите Марко Роси.

" Страдаме на вратарския пост заради травмата на Петер Гулачи, само че имаме отсъстващи и на други постове. Това ни принуди да включим толкоз доста нови имена. Не би трябвало да се оплакваме.

Някои значими играчи трябваше да бъдат сменени и ние се опитахме да го създадем по отношение на нашите благоприятни условия. Избрахме Янош Ференци да размени Жолт Над, който към този момент не е млад. Ференци демонстрира качествени игри за Дебрецен. Патрик Демиен в никакъв случай преди не е бил викан, само че се оправя доста добре в Залаегерсег.

Разчитаме на Кристиан Хеги като трети вратар, а бъдещето е пред него. Що се отнася до нападателите, Кевин Чобот е към момента млад, само че постоянно се показва ужасно в Уйпещ, а в Унгария няма по-бърз състезател от него. Барнабаш Варга не е най-младият, само че с изключение на головете, той усеща добре играта и раздава пасове ", съобщи италианецът Роси пред медиите.

Той ще води Унгария за 50-и път в срещата с Естония.

" Когато седнал съм на пейката на националния тим, постоянно усещам тежестта и отговорността към играчите, почитателите и цяла Унгария. Честно казано, когато бях треньор на първия мач против Финландия, не мислех, че ще ме чакат още толкоз доста срещи. Не чаках да имам 50 мача, това е голям резултат освен за мен, само че и за моя екип ", добави Роси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР