Селекционерът на следващия съперник на България на Евробаскет 2022 Грузия

...
Селекционерът на следващия съперник на България на Евробаскет 2022 Грузия
Коментари Харесай

Селекционерът на Грузия се прицели в победа над България

Селекционерът на идващия противник на България на Евробаскет 2022 Грузия - Илиас Зурос не скри, че отборът му се цели в победи в идващите си два мача. България излиза против Грузия на следващия ден от 20 часа, а в сряда домакините ще се изправят против Черна гора.

Баскетболистите, водени от Зурос, към този момент имат един триумф от трите си изиграни дуела досега след победното 88:83 след две продължения против Турция нощес.

„ Не намирам задоволително думи, с цел да поздравя играчите си. Направиха ни горди. Бориха се от първата до последната минута. За нас беше доста значимо да спечелим. Поздравявам и целия си треньорски екип, както и докторите. Феновете сътвориха невероятна атмосфера, те ни тласнаха към успеха и ни караха да устоим, с цел да стигнем до успеха “, сподели Илиас Зурос.

„ Но значимото е да осъзнаем, че работата ни не е свършила. За да се класиране ни би трябвало най-малко още една победа против България и една против Черна гора. Трябва да сме съсредоточени, не можем да честваме, би трябвало да мислим за идващите дни. Наслаждавам се на всеки триумф на нашия народен тим. Грузия пробва да пораства в баскетбола. Тази година не можем да разчитаме на всичките си състезатели, а имам вяра, че бяха с нас, можехме да реализираме огромни неща. Липсват ни Торнике Шенгелия и Гога Битадзе “, съобщи още гръцкият селекционер на националния тим на Грузия.

На въпрос за нападението против турчина Фуркан Коркмаз в коридорите на залата, Зурос отговори, че не знае за случая. „ За първи път слушам за такова нещо. Не чух нищо за това след края на мача и в този момент съм доста комплициран “, сподели треньорът на Грузия.

„ Феновете бяха изключителни. Направихме две загуби, само че те още веднъж ни поддържаха. Просто благодаря на всички играчи и на почитателите. Всички свършиха отлична работа. Пред нас имаме още две благоприятни условия. Сега би трябвало малко да се успокоим и да се концентрираме върху идващия мач “, добави грузинският национал Сандро Мамукелашливи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР