Селекционерът на националния отбор по баскетбол - Росен Барчовски, е

...
Селекционерът на националния отбор по баскетбол - Росен Барчовски, е
Коментари Харесай

Барчовски: Не се замислих и секунда, ЦСКА винаги има големи амбиции

Селекционерът на националния тим по баскетбол - Росен Барчовски, е новият треньор на БК ЦСКА. "Червените " се завръщат в НБЛ. Специалистът разкри, че най-малко до Нова година ще съвместява двете длъжности. Барчовски показа, че към момента няма нищо съответно за трансфер на капитана на Левски Чавдар Костов.

„ Развълнувам съм. Това е свещена фланелка. Почти никой от вас не знае, че преди имаше такава традиция, когато един състезател направи бенефис и предава фланелката си на някой от младите играчи. При мен се случи по този начин, че Петко Маринов ми съобщи своята фланелка. Това е прочувствен миг за мен ", стартира Барчовски, който получи фланелка с №6 от президента на БК ЦСКА Роберт Гергов.

"Аз съм претърпял цялата история дружно с Роберт, Сашо и доста хора. Бил съм в ЦСКА, когато е имало мощна организация, когато е имало и банкрути, когато се появиха хора, които направиха всичко допустимо да унищожат клуба. Усилията на Сашо са неповторими, с цел да се стигне до едно прелестно оборудване. 13 години нямаше мъжки тим, в този момент имаме щастието това да се случи. Въобще не ми е хрумвало да откажа тази покана. Осъзнавам отговорността да се прави нов тим, без да е имало подобен. С името на ЦСКА и тези благоприятни условия няма по какъв начин да няма огромни упоритости. Не съм се замислял секунда. Сега стартирам да разбирам компликациите пред нас”, сподели Барчовски.

„ Разговарял съм с президента на федерацията и продължава да си извършвам уговорките в националния тим. Това е предстоящ акт. Не е проблем и не мисля, че ще ми сътвори компликации. Ще комбинирам и двете неща най-малко до Нова година”, разгласи той.

„ Нищо не мога да кажа за селекцията. Всичко това са единствено вероятности. Нямаме подписан контракт с Чавдар Костов. Плановете стартират с българи. Ще създадем всичко допустимо оптимален брой българи да вземем. Където не успеем, ще вземем чужденци. Треньорският щаб – Даниел Клечков, Георги Давидов. Медицинският щаб е от националния тим. Мениджърите звънят, пишат. Този интервал бях го позабравил ".

„ Изключително значимо е завръщането на ЦСКА. Баскетболът в годините обратно беше централизиран в София. Дербито ЦСКА – Левски във всеки един спорт носи необикновен заряд. Огромна е изгодата, най-много за децата. Аз съм упражнявал с децата и по-късно сме оставали да гледаме Петко Маринов, Румен Пейчев. Това ни е подтикнало да вървим напред ", съобщи Барчовски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР