Селекционерът на националния отбор Пламен Константинов логично беше разочарован след

...
Селекционерът на националния отбор Пламен Константинов логично беше разочарован след
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Все още ситуацията е поправима

Селекционерът на националния тим Пламен Константинов разумно беше отчаян след с 1:3 в първия мач от европейското състезание по волейбол за мъже, само че посочи, че неверната стъпка на старта е поправима.

Наставникът призна, че у националите е имало напрежение, поради семейството на шампионата.

" Те играха по-освободено. Според мен на максимума си. Получи им се всичко и ги приветствам. Не е единствено наша заслугата със слаба игра. След първичния напън ние не можахме да отговорим. Бъркахме доста сервиси. Ако не мръднеш един тим от мрежата и играеш на събран блок, се играе доста мъчно, против който и да е тим. Безспорно имаше терзание, само че аз и през вчерашния ден споделих, че чакам началото да е мъчно, тъй като като хазаин има напрежение. У домакина има повече напрежение при първия мач, в сравнение с у гостуващия тим. И това се отрази най-много на сервис. Те играха освободено. Очакванията ми бяха, че ще има подобен миг, само че че ще можем да пречупим и обърнем. В четвъртия гейм изпуснахме две леки топки, те направиха 4 точки разлика, още веднъж им потегли сервиса и изпуснахме момента. А ненапълно бяхме пречупили развоя на мача ", съобщи Пламен Константинов.

Треньорът беше безапелационен, че съдията не е отговорен за крайния резултат от мача.

" Имаше решения, които са коментируеми, само че първият проблем е в нас. Най-хубавото е, че е поправимо. Все още. Ако изиграеш подобен мач в директна елиминация, не е. Психика се построява в такива мачове. Те би трябвало да се изиграят и някои от тях да се изгубят. Има момчета, на които това им е първо огромно състезание. Не е елементарно да влезеш на подобен конгрес и да покажеш устойчива душeвност, тъй че дано не бъдем прекомерно сериозни към тях или най-малко да бъдем по-търпеливи. Може да бъдем в края, когато забележим крайния резултат. Но аз се надявам, че към момента имаме късмет да изправим нещата и дано не прибързваме ", сподели Константинов.

Бившият волейболен национал разяснява и положението на някои от възпитаниците си.

" Алекс Николов и Георги Братоев бяха с вирус - повръщане и изнемощялост. Георги от два дни, а Николов - през вчерашния ден цяла вечер. Мислехме да запазим Алекс, само че го пуснахме в третия гейм. Надявам се да са подготвени за идващия мач. В него чакам да играем нашата игра. Трябва бързо да излезем от тази обстановка ", добави Пламен Константинов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР