Селекционерът на националния отбор на САЩ Грег Берхалтър заяви, че

...
Селекционерът на националния отбор на САЩ Грег Берхалтър заяви, че
Коментари Харесай

Селекционерът на САЩ преди мача с “лалетата”: Научих много в Нидерландия

Селекционерът на националния тим на Съединени американски щати Грег Берхалтър съобщи, че ще опита да употребява уроците, които е научил по време на футболната си кариера в Нидерландия преди осминафинала сред двата тима на Мондиал 2022.

Бившият американски национал Берхалтър е подписал първия си професионален контракт с нидерландския Цволе, а и играл още в Спарта (Ротердам) и Камбюр.

" Научих толкоз доста в Нидерландия. Беше страховит опит да бъда там ", сподели Берхалтер на конференцията си в петък.

" След всяка подготовка и след всеки мач разговаряхме с играчите. Хората обичат да приказват за футбол и се научава доста. Беше ужасно време за мен ", напомни си той.

" Ако не бях играл там, не мисля, че щях да имам този опит, който в действителност ми оказа помощ да оформя концепциите си ", призна експертът.

Берхалтер не е единственият човек в американския лагер, който има опит в страната. Десният бранител Сержиньо Дест е роден от нидерландска майка и татко с американско-суринамски корени в Алмере и е израснал в страната.

Той се засмя на рецензиите към отбора на Нидерландия, за който в страната споделят, че не играе въодушевяващ футбол. " Смея се, тъй като постоянно има рецензии в Нидерландия. Колко треньора има там? 17 милиона ли са? ", пошегува се той.

" Чувал съм същите неща през 2014 година Спомням си, че тогава играех против Аякс, който ни водеше с 1:0 на почивката, само че играчите му бяха освиркани, тъй като са вкарали единствено един гол. Мисля, че Луис ван Гаал има дебела кожа. Отборът му няма загуба в групата. Сигурен съм, че е фокусиран върху това да закара тима до финала. Беше доста сполучлив през 2014 година и съумява да печели на всички места. Ако бях почитател на Нидерландия, нямаше да се тормозя ", приключи Грег Берхалтер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР