Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Юлиан Нагелсман

...
Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Юлиан Нагелсман
Коментари Харесай

Финалът в Шампионската лига обърква плановете на някои национални селекционери

Селекционерът на националния тим на Германия по футбол Юлиан Нагелсман и останалите треньори няма да имат цялостни сформира разполагаем, когато стартират подготовка за Европейското състезание в края на май, а няколко от футболистите сигурно ще отсъстват поради уговорките с клубните си отбори в Шампионската лига.

Финалът в Шампионската лига е плануван за 1 юни на стадион " Уембли " в Лондон, а Байерн Мюнхен и Реал Мадрид се класираха за полуфиналите, което значи, че Нагелсман няма да може да разчита на всичките си избраници.

Настоящите немски национали в Реал Мадрид са бранителят Антонио Рюдигер и полузащитникът Тони Кроос. В Байер Мюнхен това са вратарят Мануел Нойер, бранителят Йозуа Кимих, полузащитниците Джамал Мусиала, Александър Павлович и Томас Мюлер, както и крилото Лерой Сане, които се чака да бъдат извикани още веднъж.

Нагелсман може да остане и без нападателя Никлас Фюлкруг в състава за една седмица, в случай че Борусия Дортмунд завоюва полуфиналната си борба с Пари Сен Жермен.

Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт е изправен пред сходна обстановка и по-късно включване на капитана Хари Кейн от Байерн и полузащитникът на Реал Джуд Белингам, до момента в който старши треньорът на държавния отбор на Франция Дидие Дешан може да бъде без звездата Килиан Мбапе, в случай че Пари Сен Жермен доближи до финала в Шампионската лига.

Нагелсман събира разширения състав на Германия на 26 май на лагер на родна земя преди пътуването за базата за Евро 2024 на 1 юни в деня на финала в най-престижния европейски клубен шампионат по футбол. Тези, които играят във финала на " Уембли " евентуално няма да участват и на подготвителния мач против Украйна на 3 юни. Следващата контрола против Гърция е планувана за четири дни по-късно преди Германия да открие домакинското Европейско състезание с дуел против Шотландия на 14 юни.

" Разбира се, че би било добре, в случай че всички са на линия ", сподели Юлиан Нагелсман през предишния месец, само че добави, че ще бъде благополучен за футболистите, в случай че те доближат до финала в Шампионската лига.
 УЕФА ще почете настояването на селекционерите за Евро 2024
УЕФА ще почете настояването на селекционерите за Евро 2024

Ще могат да повикат до 26 футболисти за турнира
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР