Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол – Росен

...
Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол – Росен
Коментари Харесай

Барчовски: Баскетболната интелигентност ще помогне на Везенков в НБА

Селекционерът на националния тим на България по баскетбол – Росен Барчовски, разяснява прехвърлянето на Александър Везенков в НБА. Спортист номер 1 на България подписа контракт със Сакраменто Кингс за три години на обща стойност 20 милиона щатски $.

„ Положително се развиват нещата – за него, за баскетбола, за спорта ни, за България. Примерът е явен – доста неизменност, труд и непримиримост. Защото той по този начин го е постигнал, не са му дадени от Господ свръхкачества. Всичко това е страшна работа, освен това дълго време. Може да те закара на Луната. В случая той е на Луната. “, Барчовски показа пред „ БТВ “.

 Снимка: НБЛ

„ Не съм Ванга, не мога да кажа дали ще успее в Съединени американски щати. Той се отличава с баскетболната си просветеност, там разликата е доста огромна. Смятам, че тя ще е главното му предимство. Другите неща се учат, а това не можеш. Не можеш да го купиш в магазина. Или го имаш, или не. “

„ Каквото е измежду баскетболната и спортната общност, същото е и измежду играчите. Те са удовлетворени, познават го, браншове са, играли са и по националните тимове подрастващи и мъже, другари са. Това е нещо, което ги радва. Дали им дава тласък да си мислят и те в тези хоризонти – към този момент се колебая, само че го има и другото, че когато той се появяваше на лагери с националния тим, вдъхваше ужасно самочувствие. Сега го няма, тъй че не съм доста сигурен какъв е резултатът “, продължи Барчовски.

 Снимка: Пресцентър ММС

„ Има 1% късмет, в моята глава, Везенков да играе. Предстои ми диалог с него. Не имам вяра обаче, не съм оптимист. Положението е такова, че той се готви за нещо доста велико и едва ли ще одобри този риск, само че въпреки всичко би трябвало да го чуя от него. Иначе ще разгадавам на тези, които са тук. Те са 10 индивида. Има още 4 да дойдат в границите на 2-3 дни “, добави Росен Барчовски.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР