Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт частично пое

...
Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт частично пое
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020 Саутгейт: Лично аз определих изпълнителите на дузпите и тяхната последователност

Селекционерът на националния тим на Англия Гарет Саутгейт отчасти пое виновността за загубата от Италия на финала на Евро 2020 след дузпи. 50-годишният експерт разгласи, че самичък е определил играчите, които да изпълнят ударите от бялата точка.

" Разочарованието е огромно. Футболистите дадоха всичко от себе си за следващ път и в някои моменти играеха доста мощно, а в други не държаха топката по най-хубавия метод. С тези момчета се работи доста елементарно. Те стигнаха толкоз надалеч, колкото не сме били след 1966 година ", разгласи Саутгейт.

Английският селекционер пусна в игра особено за дузпите Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо, които се появиха на терена в самия завършек на продълженията. Рашфорд уцели гредата, а ударът на Санчо беше избавен от Джанлуиджи Донарума. Решителният пропуск за Англия беше дело на друга от запасите на „ трите лъва “ - Букайо Сака.

" Лично аз дефинирах изпълнителите на дузпите и тяхната поредност. Направих това въз основата на показаното по време на тренировките. Никой не се е бъркал в решението ми. До момента печелехме като тим, а в този момент загубихме отборно. Никой не може да носи самостоятелна виновност за загубата. Бяхме добре готови за дузпите и започнахме добре, само че не успяхме да приключим по същия метод “, добави селекционерът на „ трите лъва “.

„ След няколко дни ще се усещаме по-добре, само че сега болката е прекомерно огромна. Искахме да зарадваме нацията с първа купа от европейско състезание, само че за жалост не успяхме”, добави експертът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР