Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков защити централния защитник Николай

...
Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков защити централния защитник Николай
Коментари Харесай

Треньорът защити Бодуров и разкри защо го е сменил

Селекционерът на националния тим Красимир Балъков отбрани централния бранител Николай Бодуров за представянето му против Англия. Футболистът на ЦСКА направи първата дузпа за противника, а сбърка съдбовно и при третия гол на "трите лъва " единствено няколко минути по-късно.

Но съгласно Бала той е извършил условията, за които е бил на терена. И след това е бил заменен единствено като превантивна мярка, а не поради някакво треньорско неодобрение по отношение на представянето му на терена.

"Аз в случай че имам футболисти с игрова процедура, ще ги взема. Но знаете какъв брой ми е нищожен изборът. Но от бързината и качествата на Десподов не можем да се лишим. Бодуров си свърши работата, направи нелепа дузпа и го извади малко от равновесие. Извадих го, тъй като имаше жълт картон и не желаех да оставаме с 10 души ", съобщи Балъков и добави към разбора си на грешките в мача.

"Положителното е, че не се уплашихме, въпреки че имахме малко по-голям почит към противника. Въпреки грешките ни, не се уплашихме и играхме прекрасен футбол. Това е значимо. Много съм удовлетворен да вляза и с 5 загуби, само че след години да се оправи българският футбол. За мен е значимо да работим в насоката, в която го вършим, с цел да се оправи. "

"Щеше да е доста по-добре, в случай че си бяхме вкарали 1-2 гола, а имахме действителните шансове. Нито Чехия, нито Черна гора игра по този начин. Да, паднахме с 0:4, само че не показахме неприятна игра. Вандерсон, Галин Иванов, Кристиян Малинов, Ивелин Попов играха на положително равнище и извършиха всичко, което се искаше от тях. Вандерсон вкара друга динамичност в тима и това се искаше от него ", съобщи Балъков.

"Не мога да не бъда спокоен, въпреки всичко играем с един от най-силните тимове в Европа. Като губиш с 0:4 наподобява доста тежко, тъй като направихме четири самостоятелни неточности. Но като игра съм извънредно удовлетворен. Положихме основа на една линия, която би трябвало да продължи, като махнем грешките несъмнено. "

"Ако Вандерсон беше съумял да вкара гол, нямаше да ни създадат контра и да получим втори гол. Англичаните щяха да бият център тогава. Изпускаме чист гол напред и получаваме подобен. Но от метода, по който футболистите стояха от първата до последната минута с нужната тактическа дисциплинираност, съм извънредно удовлетворен ", показа още селекционерът на България.

Той разгласи, че има картбланш от управлението на БФС да постанова концепцията си на игра и не се тормози от резултатите. И е безапелационен, че в случай че загубите натежат и бъде освободен, няма да прави драми при такова решение.

"Аз до момента в който съм треньор на националния тим, няма да играя различен футбол. Искам да играем като модерните европейски тимове, в случай че на някого не му харесва, аз нямам проблеми. Но това се получиха неточности на растежа.

"Нашия футбол ние си го знаем. Имам зелена светлина от БФС по една идея, която желая да я вкарам още тази година. Който желае да я употребява и да се учи на съвременен футбол, ще я употребява. Младежите завоюваха първия си мач, оставихме всички да играят там, започнаха положително. Трябва да мислим от в този момент за 13-14-годишните, в случай че желаеме да стигнем това равнище, което желаеме. "

"Задължително би трябвало да работим всички в една скица националните тимове, в случай че желаеме да възродим футбола. Ние и в този момент имаме положителни футболисти, само че те не са научени. И от там идват проблемите на нас, треньорите. Единият проблем е неналичието на образование, а в случай че имаш положителни и научени футболисти, ще ти е по-високо равнището на лигата и футбола. "

"Трябва да питате БФС, до момента в който ме търпят и съм отпред на отбора, ще работя по концепцията. Ако натежат загубите и реши някой да ме сменя, нямам проблем. Аз не преставам по моя път, само че аз не вземам решение нещата ", съобщи Бала.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР